در حالیکه بسیاری از شهرهای ایران از جمله تهران با مشکل قطعی برق مواجه هستند و نیروگاه بوشهر نیز از شبکه سراسری برق ایران خارج شده و ادامۀ خاموشیها منتفی نیست، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، از کشف بزرگترین مزرعه رمز ارز ایران در کارخانه ای متروک با فعالیت بیش از ٧۰۰۰ دستگاه ماینر در محدوده چیتگر در تهران خبر داد. بنا بر اعلام کارشناسان، حدود ۴ درصد برق کشور برای فعالیت این ماینرها لازم است.
سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ، با اعلام خبر کشف بزرگترین مزرعۀ استخراج رمز ارز کشور در غرب تهران، در جمع خبرنگاران گفت: «درپی همکاری مشترک ماموران پلیس پیشگیری تهران بزرگ و سازمان برق تهران، نوسانات و میزان برق در یک کارخانه متروکه واقع در محدوده چیتگر مورد بررسی قرار گرفته و با توجه به شواهد موجود محل مورد بررسی قرار گرفت».
وی با بیان اینکه مجوزهای قضایی لازم برای این عملیات دریافت شد، گفت: «در عملیات ماموران پلیس بیش از ٧٠٠٠ ماینر از محل این کارخانه کشف و ضبط شد که تعدادی از این ماینرها نصب شده و فعال بوده و تعدادی دیگر نیز در حال نصب و راه اندازی بود.»
فرمانده انتظامی تهران بزرگ، اعلام کرد که «در صورت فعالیت تمام این ماینرها، به گفته کارشناسان حوزه انرژی و برق، چیزی حدود چهار درصد از مصرف برق کل کشور مورد استفاده قرار میگرفت».
به گفته فرمانده انتظامی تهران بزرگ، فعالیت این مرزعه استخراج رمزارز که تاثیر مستقیم بر کمبود برق در تهران داشته است، به طور کامل متوقف و محل نیز پلمب شده است.
وی افزود: «این مزرعه بزرگترین مزرعه استخراج ارز دیجیتال بوده که از سوی پلیس تهران کشف و ضبط شده است».
وی با بیان اینکه پلیس در همکاری با وزارت نیرو با هرگونه استخراج غیرمجاز رمز ارزها برخورد خواهد کرد، گفت: «طی ۴۸ ساعت گذشته، عملیات گشت پلیس در راستای اجرای این طرح ادامه دارد و حدود ۳ هزار مورد دستگاه ماینر در مکان های دیگر پایتخت نیز کشف و ضبط شده است».
وی با اشاره به اجرای طرح گسترده درباره جمعآوری مزارع استخراج رمز ارزها، گفت: «در ۲۴ ساعت گذشته، از حدود ۵٠ نقطه بازدید شده که مهمترین و بزرگترین مورد هم همین مزرعه بوده است که از آن بالغ بر هفت هزار ماینر کشف شده است و تأثیر بسیاری بر کمبود برق تهران داشته است».
دو روز پیش از کشف این مزرعه نیز مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق ایران، از دو عملیات منجر به ضبط ۱۸۸ هزار دستگاه استخراج ارز دیجیتال با مصرف برقی معادل یک نیروگاه بزرگ خبر داده بود. او با اشاره به اینکه این مراکز هزینهای بالغ بر ۱۸ هزار میلیارد تومان به شبکه برق تحمیل کردهاند، گفت: « ۱۸۸ هزار دستگاه در ٣۳۳۰ مرکز استخراج غیرمجاز رمز ارز در کل کشور قرار داشت که با گزارشهای ارسالی کشف و به مراکز قضائی تحویل داده شده است».
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه بار برق مصرفی این مراکز ۵۵۱ مگاوات بود، ادامه داد: «برای تولید و رساندن این میزان برق به محل مصرف، باید نیروگاهی به بزرگی ۷۰۰ مگاوات احداث میشد».
این در حالیست که طی هفتههای گذشته بسیاری از شهرهای کشور با مشکل قطع برق مواجه شده اند و برق مناطق مختلف تهران بر اساس جداول تعیین شده در ساعات پیک مصرف قطع میشود. بعد از تشدید خاموشیها که به فعالیت دستگاههای تولید رمزارز و فشار بر شبکه برق نسبت داده شد، نیروگاه بوشهر به کمک صنعت برق آمد. این نیروگاه اما روز یکشنبه ۳۰ خرداد به دلیل نقص فنی از مدار خارج شد.
سازمان انرژی اتمی ایران گفته است که خاموشی نیروگاه موقتی است و تلاش برای اتصال آن به شبکه برق سراسری ادامه دارد. خاموشی نیروگاه بوشهر به معنای کاهش یک هزار مگاواتی تولید است.
پیش از این حسن روحانی رئیسجمهوری اسلامی ایران، در تاریخ ۵ خرداد اعلام کرد که «تا پایان شهریورماه فعالیت استخراج رمزارز حتی برای آنها که مجاز بوده است باید تعطیل شود». وی از وزارت نیرو، وزارت ارتباطات و اطلاعات خواسته بود که جلوی استخراج رمزارزها را بگیرند.