همزمان با سفر رئیس جمهوری افغانستان و همراهانش به واشنگتن، آمریکا و ترکیه برای حفاظت فرودگاه کابل رایزنی کردند. رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا میگوید نگرانی از پیشرویهای طالبان به حدی نیست که لازم به اقدام آمریکا باشد.
آمریکا قصد دارد تا ۱۱ سپتامبر تمام نظامیان خود را از افغانستان خارج کند. با آغاز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تحرکات نظامی اسلامگرایان افراطی طالبان افزایش یافته و در روزها و هفتههای گذشته مناطق جدیدی را تصرف کردهاند.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در نشست ۲۳ ژوئن کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان گفت تحرکات اخیر طالبان برای تصرف مراکز ولایتها نگرانکننده است اما نه در آن حد که نیاز به اقدام ایالات متحده باشد.
به گزارش خبرگزاری هیل (The Hill) ژنرال مارک میلی میگوید افغانستان ۳۴ استان دارد که مرکز هیچ یک از آنها در تصرف نیروهای طالبان نیست.
او میگوید برآورد میشود از ۴۱۹ مرکز منطقهای در افغانستان ۸۱ مرکز در کنترل نیروهای طالبان باشد که تصرف ۶۰ تای آنها مربوط به سال گذشته و پیش از آغاز خروج نیروهای آمریکایی و ناتو است.
به گفته این ژنرال ارشد آمریکایی نگرانی وجود دارد اما ارتش و پلیس افغانستان حدود ۳۰۰ هزار نیرو دارند و وظیفه آنها دفاع از کشورشان است.
ورود غنی و عبدالله به آمریکا
کاخ ریاست جمهوری افغانستان پنجشنبه سوم تیر در بیانیهای از سفر محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و یک هیئت عالیرتبه به آمریکا خبر داد و یک فیلم ویدئوی از لحظه پیاده شدن آنها از هواپیما را در توئیتر منتشر کرد.
مطابق این بیانیه امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری، عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی، محمد حنیف اتمر وزیر خارجه و حمدالله محب، مشاور امنیت ملی از جمله همراهان غنی در سفر به ایالات متحده هستند.
رئیس جمهوری افغانستان در این سفر با همتای آمریکایی خود جو بایدن، نمایندگان کنگره و شماری از شخصیتهای شاخص آمریکا دیدار و با آنها درباره مسائلی نظیر فصل جدید روابط میان دو کشور، تقویت هرچه بیشتر مناسبات دیپلماتیک و مبارزه مشترک با تروریسم بحث و تبادل نظر خواهد کرد.
مذاکره با ترکیه برای حفاظت از فرودگاه کابل
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، همزمان با ورود غنی و همراهانش به واشنگتن یک هیئت آمریکایی برای مذاکره بر سر حفاظت از فرودگاه بینالمللی کابل وارد آنکارا شد.
ترکیه اعلام آمادگی کرده پس از خروج نیروهای آمریکایی و همپیمانانش ار کشورهای عضو ناتو از افغانستان حفاظت فرودگاه کابل را بر عهده بگیرد.
از حدود شش سال پیش ترکیه کار نظارت و اداره امور فنی فرودگاه کابل را بر عهده دارد و خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه از آمادگی آنکارا برای ادامه این کار خبر داد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه هفته گذشته پس از دیدار با جو بایدن در حاشیه نشست سران کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به خبرنگاران گفت آنکارا قصد دارد با پاکستان و مجارستان نیز همکاری کند و از کمکهای مالی و تجهیزاتی برای حفاظت از فرودگاه کابل استقبال میکند.
خلوصی آکار میگوید هنوز تصمیم نهایی درباره حفاظت از فرودگاه کابل گرفته نشده و ترکیه برای این منظور نیروی جدیدی به افغانستان اعزام نمیکند.
کمک ۳۲۰ میلیون دلاری ناتو به ارتش افغانستان
به گزارش خبرگزاری آناتولی، وزارت دفاع افغانستان سوم تیرماه در اطلاعیهای از دیدار و گفتوگوی بسمالله محمدی سرپرست این وزارتخانه با استفانو پونتیکورو، نماینده غیرنظامی سازمان ناتو در کابل خبر داد.
پونتیکورو پس از این دیدار اعلام کرد که ناتو در سال جاری بیش از ۳۲۰ میلیون دلار به ارتش افغانستان کمک خواهد کرد.
نماینده غیرنظامی ناتو در افغانستان با اشاره به توانمندی نیروهای امنیتی و دفاعی این کشور تاکید کرد که آنها میتواند به تنهایی از کشور و تمامیت ارضی خود حفاظت کنند.
به نوشته آناتولی سرپرست وزارت دفاع افغانستان تاکید کرده حل بحران در این کشور فقط از طریق مذاکره و گفتوگو ممکن است و گروه طالبان نیز باید این واقعیت را بپذیرد.