مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت در توییتی به منتقدان وضعیت واکسیناسیون در ایران و بهای واکسن ایرانی توهین کرد. توهین او واکنشهای زیادی در پی داشت، از اخطار معاول اول رئیسجمهور گرفته تا طرح شکایت.
در ایران یکی از موضوعهای اصلی مورد بحث در میان مردم وضعیت نه چندان مطلوب واکسیناسیون عمومی، دسترسی به واکسن و نوع واکسنی است که دریافت میکنند. در این میان انتقادهای فراوانی در مورد بهای واکسن ایرانی در مقایسه با واکسنهای خارجی مطرح شده است.
روز گذشته کیانوش جهانپور، مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذا و دارو در توییتی که در واکنش به منتقدان سیاست توزیع واکسن و گرانی واکسن ایرانی نسبت به نسخه خارجی نوشته شده بود، بر منتقدان تاخت و از واژه “پفیوز” در مورد آنان استفاده کرد، ادبیاتی که واکنشهای فراوانی را به دنبال داشت.
توهین به منتقدان باعث شد که از همان دقایق اولیه انتشار این مطلب، خبرنگارانی در فضای مجازی به دنبال شکایت از مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت برآیند.
یکی از خبرنگاران در فراخواندن کاربران به شکایت از مدیر مسئول، نوشت: «بیایید همه با هم این مطالبه را به سرانجام برسانیم تا لااقل فحش خوردن برایمان عادی نشود.»
به درخواست برخی خبرنگاران و کاربران در توییتر، علی مجتهدزاده، وكيل دادگستری پذیرفت که شکایتی در اینباره تنظیم کند و کاربران را به همراهی با این حرکت فراخواند
این وکیل دادگستری در گفتوگویی که با روزنامه دنیای اقتصاد (۴ تیرماه) انجام داده است در مورد پیگیری این مسئله و طرح شکایت از سخنگوی وزیر با تأکید بر “وظیفه مدنی”، میگوید: «استقبال خیلی خوبی هم از طرف مردم شده اما به پیگیری و منتج به نتیجه شدن امیدوار نیستیم با این حال این پیام را میرسانیم که جامعه مدنی در برابر چنین اقداماتی منفعل نیست.»
واکنش معاون اول رئیسجمهور
مطلب انتشار یافته از سوی کیانوش جهانپور و واکنشهای گسترده به آن، موضعگیری إسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور را نیز در پی داشت.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، جهانگیری طی نوشتهای به وزیر بهداشت بر واکسیناسیون رایگان عمومی به عنوان “دغدغهای همگانی و انتظاری به حق” تاکید کرد. معاون اول رییسجمهور در ادامه با اشاره به اینکه “بخشی از این واکسیناسون با واردات و بخشی دیگر با تولید داخلی به صورت همزمان در حال انجام است” گفت: «نباید به تقابل نادرست این دو اقدام دامن زد و در عین حال شایسته نیست که به ابهامها و یا حتی انتقادها در رسانهها و افکار عمومی با کمتحملی و اهانت برخورد کرد. لازم است در این خصوص اقدام مناسب انجام شود.»
“اقدام مناسب برابر با اخراج”
بسیاری از کاربران “اقدام مناسب” در اینباره را اخراج جهانپور میدانند. عباس عبدی در توییتی نوشت : «اگر آقای روحانی دستور اخراج این مقام وزارت بهداشت و درمان را ندهد، رفتارش متوجه کلیت دولت اوست.»
یکی دیگر از کاربران مینویسد: «اگر دولت صاحب داشت، باید کیانوش جهانپور را فوراً اخراج میکرد، تا غلط کند دلالی که به مردم و منتقدان بگوید: پفیوز.»
لحن توهینآمیز این مقام مسئول در برخورد با انتقادها، درست کمی بعد از برگزاری انتخابات و رفتار دوگانه مسئولان در جمهوری اسلامی در برخورد با مردم که از “ولی نعمت ما” بهیکباره به جایگاه “رعیت” سقوط میکنند، نکتهای است که برخی کاربران شبکههای اجتماعی بر روی آن تأکید کردهاند؛ از کاربری که “زبان تحکم سلطان بر رعیت” را به باد انتقاد گرفته است تا یاشار سلطانی، خبرنگار، که در توییتی نوشته است: «مردمی که در انتخابات محترمند، پس از ادای تکلیف، پفیوز و پررو هستند.»
علیرضا روشن، کاربر دیگری در توییتر مینویسد: «کیانوش جهانپور در محدوده قدرتش به منتقدها میگوید پفیوز. بقیهشان هم همینند. تو خیابان زیر گوش سرباز راهور کشیده میخوابانند زیرا محدوده قدرتشان وسیعتر شده.»
بازار واکسیناسیون عمومی در ایران چندان به سامان نیست. در حالی که برخی ویدیوها در شبکههای اجتماعی حکایت از بیبرنامگی در اماکن دریافت واکسن دارند و از سوی دیگر بحث بر سر قیمت واکسن ایرانی و ابهاماتی که در مسیر رقابت آن با واکسنهای خارجی وجود دارد، داغ است، برخی کاربران هم از مزایای واکسن ایرانی مینویسند.
تازهترین خبر در مورد واکسن ایرانی هم این است که “رهبر انقلاب امروز واکسن کوو ایران برکت” زده است.