جوی هود، دستیار امور خاور نزدیک وزارت امور خارجه ایالات متحده روز جمعه، چهارم تیرماه، در پاسخ به پرسشی در خصوص اقدام احتمالی برخی از کشورهای عرب متحد آمریکا برای عادیسازی روابط با حکومت بشار اسد گفت، آمریکا از این کشورها میخواهد ”با دقت بسیار جنایات اعمال شده توسط حکومت سوریه بر مردم طی دهه گذشته” را مد نظر داشته باشند.
دستیار وزیر امور خارجه آمریکا همچنین به تلاشهای حکومت بشار اسد برای جلوگیری از دسترسی مردم سوریه به کمکهای بشردوستان در بسیاری از مناطق این کشور اشاره کرد.
جوی هود تصریح کرد، البته باید اضافه کنم که ما [قانون] تحریمهای سزار را داریم. این قانونی است که از پشتیبانی گسترده از سوی هر دو حزب در کنگره برخوردار است و دولت [بایدن] قانون آن را دنبال میکند.
قانون سزار که توسط دولت دونالد ترامپ به اجرا گذاشته شد، در نظر دارد از هرگونه معامله اقتصادی با حکومت سوریه جلوگیری کند تا این حکومت مجبور شود انتقال مسالمت آمیز به یک دولت منتخب را بپذیرد.
دستیار وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داد: بنابراین، کشورها و بنگاههای تجاری باید خیلی مراقب باشند که هرگونه تراکنش احتمالی، آنها را در معرض تحریمهای ایالات متحده قرار ندهد.
جوی هود تاکید کرده است تا زمانی که حکومت بشار اسد به طور اساسی تغییری رفتار ندهد، آمریکا رویکرود خود را در قبال این حکومت تغییر نخواهد داد.
جنگ داخلی سوریه از سال ۲۰۱۱ تاکنون بیش از نیم میلیون نفر کشته و شمار بیشتری زخمی و ناپدید برجای گذاشته است. حدود هفت میلیون تن از شهروندان در داخل سوریه جابجا شده و همچنین بیش از پنج و نیم میلیون سوری از کشور خود گریختهاند که اکثرا در ترکیه، لبنان و اردن اقامت موقت دارند. آمار واقعی تلفات جنگ داخلی سوریه ممکن است بالاتر از ارقام یاد شده باشد.
حکومت سوریه در دو سال اخیر توانسته است بخش وسیعی از مناطق این کشور را تحت کنترل بگیرد، اما این حکومت در جذب سرمایههای خارجی برای بازسازی ناکام مانده است.
روسیه و ایران مهمترین حامیان حکومت بشار اسد در طول جنگ داخلی در سوریه بودهاند. اما رسانههای عربی میگویند، این دو کشور توانایی اقتصادی یا تمایلی برای سرمایه گذاری در سوریه ندارند.