رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب خدا را شکر می‌کند که رئیس جمهور آینده کسی است که حرف خامنه‌ای را “می‌فهمد و می‌پذیرد”. پدر عروس خامنه‌ای می‌گوید در “۴ دولت ۸ ساله” گذشته چنین احساسی نداشته است.

غلامعلی حدادعادل، رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در نشست یک‌شنبه ششم تیرماه این تشکل ادعا کرد انتخابات ۲۸ خرداد “واقعیت‌های چندلایه و متنوعی” دارد.

۲۸ خرداد چهار انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی، خبرگان، شوراهای شهر و دوره سیزدهم ریاست جمهوری به طور همزمان برگزار شد.

به گزارش سایت “انتخاب”، مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی مشارکت اندک در انتخابات ریاست جمهوری را که پائین‌ترین میزان در این انتخابات در چهار دهه گذشته بود را به پاندمی کرونا نسبت داد و گفت: «در همه جای دنیا کرونا در انتخابات اثر کرده و در ایران هم درصدی از مردم در هر صورت احتیاط کرده و شرکت نکرده‌اند.»

اکثریت در مسیر خلاف میل خامنه‌ای

این ادعا خلاف واقعیت است؛ در انتخابات ۲۸ خرداد حدود ۱۳ درصد از آرا باطله و مخدوش اعلام شد که در هیچ انتخاباتی در جمهوری اسلامی سابقه نداشته و باعث شد آرای باطله در جایگاه دوم و بالاتر از تمام “رقیبان” ابراهیم رئیسی قرار بگیرد.

رئیس سابق مجلس مدعی است در انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم با وجود تبلیغات فراوان “مردم آمدند و حضور پیدا کردند و رای درستی هم دادند” و به همین دلیل “نه تنها در داخل کشور یک زیر و رویی شد و تحول اساسی اتفاق افتاده، بلکه در خارج کشور هم این انتخابات اثر مثبت داشت و محاسبات را عوض کرد”.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

این سخنان حدادعادل هم با واقعیت همخوانی ندارد. در انتخابات ریاست جمهوری امسال بیش از ۵۱ درصد دارندگان حق رای در رای‌گیری شرکت نکردند که با احتساب را‌ی‌های باطله این میزان به ۶۴ درصد می‌رسد.

غیبت اکثریت قاطع دارندگان حق رای در پای صندوق‌ها در حالی رخ داد که علی خامنه‌ای پیش از این چند بار، از جمله دو روز پیش از رای‌گیری گفته بود عدم شرکت در انتخابات به معنای فاصله گرفتن مردم از حکومت است.

به گزارش “تابناک”، خامنه‌ای که قبلا عدم شرکت در انتخابات را از “گناهان کبیره” خوانده بود به تازگی در پاسخ به استفتایی درباره  “حکم رای سفید و بی‌نام و نشان دادن” نوشت: «در هر صورت اگر رای سفید دادن موجب تضعیف نظام اسلامی باشد، حرام است.»

رئیسی، منصوب مکرر خامنه‌ای

با وجود فاصله گرفتن اکثریت مردم از حکومت ظاهرا برای حدادعادل اهمیت اعلام پیروزی رئیسی به دلیل مطیع بودن و سرسپردگی او به خامنه‌ای است.

ابراهیم رئیسی از سال ۹۴ تا کنون سه بار توسط خامنه‌ای به عنوان تولیت آستان قدس، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس قوه قضائیه منصوب شده بود.

منتقدان با توجه به رد گسترده صلاحیت تمام رقیبان بالقوه رئیسی و حضور دست‌کم دو نامزد پوششی که به نفع او کنار رفتند، انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری را “انتصابات” می‌خوانند.

شکرگزاری به خاطر سرسپردگی رئیسی

غلامعلی حدادعادل در بخشی از سخنانش گفت: «باید خدا را شکر کنیم که دولتی روی کار آمده که سخن رهبری را می فهمد و می‌پذیرد و برای اجرایش همت می‌کند. من در این ۴ دولت ۸ ساله چنین حسی نداشتم.»

بر خلاف این ادعا، شواهد زیادی نشان می‌دهد که تمام دولت‌هایی که در دوران رهبری خامنه‌ای فعالیت کرده‌اند حتی اگر سخنان او را نپذیرفته‌اند هم به اجبار به خواسته‌ها و فرمان‌های فراقانونی او تمکین کرده‌اند.

منوچهر متکی، وزیر خارجه دولت اول محمود احمدی‌نژاد به تازگی در یک مصاحبه تلویزیونی نمونه‌هایی از دخالت‌های خامنه‌ای در سیاست خارجی را آشکار می‌کند و در عین حال به مواردی اشاره کرده که به نظر تمرد رئیس دولت‌های نهم و دهم از دستورهای او می‌رسد.

غلامعلی حدادعادل در کنار علی خامنه‌ای

احمدی‌نژاد دست‌کم در دولت نهم نه تنها کاملا تابع خامنه‌ای بود بلکه بارها مورد تشویق و تائید او نیز قرار گرفت. در دولت دهم و در مواردی مانند برکناری وزیر اطلاعات، حیدر مصلحی نیز احمدی‌نژاد پس از چند روز به فرمان خامنه‌ای تمکین کرد.

رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در سخنرانی روز یک‌شنبه خود بارها تلاش کرده روایتی کاملا متفاوت از انتخابات ۲۸ مرداد ارائه کند و برای این کار برخی واقعیت‌ها را به راحتی تحریف می‌کند.

او در بخش پایانی سخنانش با اشاره به علیرضا زاکانی گفت: «ایشان در یک وقت بسیار خطیر وارد عرصه شدند و دفاع از حق کردند و بر عاملان وضع موجود تاختند و در یک وقت درست هم اعلام انصراف کردند و از این نترسیدند که عناوین پوششی و نمایشی به ایشان نسبت داده شود.»

معاون دفتر خامنه‌ای و نامزدهای پوششی

شورای نگهبان که شش فقیه آن به طور مستقیم و شش حقوق‌دان آن غیرمستقیم منصوب خامنه‌ای هستند برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ صلاحیت هفت را تائید کرد.

از این هفت نفر زاکانی و سعید جلیلی  که از همان ابتدا نامزدهای پوششی رئیسی شناخته می‌شدند پیش از رای‌گیری همانطور که انتظار می‌رفت به نفع او انصراف دادند. محسن مهرعلیزاده هم در روزهای آخر از رقابت‌ها کنار کشید.

وحید حقانیان، معاون امور ویژه دفتر خامنه‌ای در یادداشتی که با واکنش تند رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران نظیر تسنیم روبرو شد به صراحت زاکانی و جلیلی را نامزدهای پوششی خواند.

او در این یادداشت حضور سه نامزد باقی‌مانده به عنوان رقیبان رئیسی را “امداد الهی” خواند و نوشت: «اگر بعد از کنار کشیدن نامزدهای  پوششی، این سه نفر نیز اعلام انصراف کرده بودند، ولو وزارت کشور هم قبول نمی‌کرد یقینا چالش بزرگی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی به‌وجود می‌آمد.»

“امداد الهی” برای یک‌دست شدن حاکمیت؟

حقانیان در یادداشتی که خبرگزاری تسنیم آن را “خسارت‌بار” ارزیابی کرده افزود: «حضور این سه رقیب برای جناب آقای رئیسی، امداد الهی به حساب آمده و یقینآ باید گفت اینها خود را به گونه‌ای دانسته، یا ندانسته خرج انقلاب کردند.»

با توجه به حذف نامزدان جناح‌های موسوم به اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرای حکومت جمهوری اسلامی در انتخابات مجلس یازدهم، سلطه اقتدارگرایان بر تمام نهادهای “انتخابی” بیش از هر زمان دیگر شده است.

حدادعادل ابراز خشنودی می‌کند که ۹۰ درصد نمایندگان مجلس، ۸۰ درصد اعضای شوراهای شهر و روستای سراسر ایران و رئیس جمهوری آتی از فهرست‌های شورایی هستند که او ریاستش را بر عهده دارد.

مشاور ارشد خامنه‌ای می‌گوید باید از جلیلی که “با فداکاری به نفع کاندیدای مقبول جبهه انقلاب” کنار کشیدند و هم‌چنین آقایان محسن رضایی و امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی که “حضورشان مفید” بود تشکر کند.

  • ابراهیم رئیسی که رئیس جمهور ایران شده، مدت کوتاهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیت قضایی خود را در ۲۰ سالگی به عنوان دادستان کرج و سپس همدان آغاز کرد. او در سال ۱۳۶۴ به تهران منتقل شد و جانشین دادستان این شهر شد. رئیسی در این سمت عضو هیئت مرگ شد و احکام اعدام هزاران نفر را امضا کرد. (عکس در کنار اسدالله لاجوردی، رئیس پیشین زندان اوین و دادستان انقلاب تهران و اسدالله جولایی)