بر اساس گزارش شرکت آب و فاضلاب ایران، تعداد روستاهای نیازمند به آبرسانی سیار از ۵ هزار و ۵۰۰ مورد در سال گذشته به ۸ هزار مورد در سال جاری افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، حمیدرضا کشفی، معاون این شرکت روز یک‌شنبه، ۱۳ تیر، دلیل این افزایش آمار را «خشکسالی» عنوان کرده و با اشاره به افزایش «هزینه‌های تانکرهای آبرسانی» وعده داده که با اختصاص اعتبار، آبرسانی به سرعت انجام شود.

این در حالی است که در هفته‌های گذشته، گزارش‌هایی از بحران آبرسانی حتی با تانکر در برخی نقاط کشور منتشر شده است.

از جمله ملک فاضلی، نماینده سراوان در مجلس ایران با اشاره به «بحران آبرسانی» در برخی شهرهای استان سیستان و بلوچستان، خواستار افزایش تانکرهای آبرسانی در این مناطق شده بود.

در ماه‌های گذشته، گزارش‌های متعددی از بحران کم‌آبی در برخی روستاهای کشور منتشر شده است. تا جایی که برخی روستاییان جنوب اهواز اخیرا اعلام کرده‌اند که بعضی روزها از آب کولر برای آشامیدن استفاده می‌کنند.

زنان روستای نقد علیا در اردبیل هم طی دو ماه گذشته، دو بار با بستن جاده به عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم و لوله‌کشی در منطقه اعتراض کرده‌اند.

عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست ایران پیشتر در اردیبهشت امسال با اشاره به گسترش بحران منابع آب در ایران از آغاز«جنگ آب بین استان‌ها» خبر داده و گفته بود که این جنگ «از استان به استان در حال رسیدن از روستا به روستا است».

در ماه‌های اخیر اما مسئولان دولت ایران بارها با اعلام کاهش بارندگی در سال ۹۹ و تداوم این وضعیت در سال جاری، خشکسالی را به عنوان علت اصلی بحران آبی در کشور عنوان می‌کنند.

اما مصطفی فدایی‌فرد، عضو کمیته ملی سدهای بزرگ ایران، پیشتر با اشاره به «ورشکستگی آبی» در کشور، دلیل بحران‌های موجود را «سوءمدیریت» دانسته است.

حمیدرضا جانباز، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور هم روز یک‌شنبه اعلام کرد که در حال حاضر ۳۰۴ شهر کشور در معرض «تنش آبی» و ۱۰۱ شهر در وضعیت قرمز تامین آب قرار دارند.

به گفته آقای جانباز، «تنش آبی» به وضعیتی اطلاق می‌شود که میزان تولید و مصرف آب در یک منطقه برابر باشد.