پس از بریتانیا و آفریقای جنوبی احتمالا نوع سومی از ویروس جهشیافته کرونا در آلمان کشف شده است. این ویروس به منظور انجام تحقیقات به شاریته برلین فرستاده شده است. نتیجه این تحقیقات احتمالا تا پایان ژانویه اعلام خواهد شد.
پس از مشاهده دو نوع جهش ویروس کرونا در بریتانیا و آفریقای جنوبی، به احتمال زیاد نوع سومی از ویروس جهشیافته کرونا در آلمان مشاهده شده است. کلینیک گارمیش- پارتنکیرشن در ایالت بایرن این نوع ویروس را کشف و برای انجام آزمایشات تحقیقاتی به مرکز شاریته برلین فرستاده است.
به گفته کلمنس اشتوککلاوزنر، معاون کلینیک گارمیش- پارتنکیرشن، پاتوژن (عامل مولد بیماری) این ویروس با پاتوژن دو نوع جهش یافته در بریتانیا و آفریقای جنوبی متفاوت است. او تصریح کرد، برای رسیدن به یک طبقهبندی بنیادی باید دید چه تغییراتی در ساختار ژنتیکی ویروس پدید آمده است.
اشتوککلاوزنر افزود، به دست آوردن توالی ژنتیکی این ویروس حدود ۱۰ روز طول میکشد. این محقق امیدوار است که تا پایان ماه ژانویه نتیجه نهایی تحقیقات شاریته برلین درباره این نوع جدید ویروس ارائه شود.
ویروس جدید در آفریقای جنوبی کشندهتر نیست
همزمان با بررسی ویروس جهشیافته در بریتانیا (B.1.1.7) دانشمندان در حال بررسی ویروس جدید و جهشیافتهای هستند که ۱۸ دسامبر در آفریقای جنوبی مشاهده شد.
تحقیقات جدید در آفریقای جنوبی درباره نوع جهشیافته ویروس کرونا اما کمی خیالها را راحت کرد. این پژوهشها نشان میدهند که ویروس جهشیافته کرونا (B.1.351) مرگبارتر از نوع قبلی نیست هرچند تا ۵۰ درصد مسریتر از آن است.
یکی از اعضای گروه تحقیق در این باره گفته است که نرخ مرگ و میر بر اثر بیماری کووید ۱۹ در بیمارستانهای آفریقای جنوبی نسبت به موج اول تغییری نکرده اما تعداد کسانی که در بیمارستان بستری شدهاند بیشتر شده است.
آفریقای جنوبی با تعداد یک میلیون و ۳۰۰ هزار مبتلا بالاترین رقم ابتلا به ویروس کرونا در قاره آفریقا را دارد.
کارشناسان دادههای زیادی را در سراسر کشور بررسی کرده و به این نتیجه رسیدهاند که در حال حاضر نوع جهش یافته ویروس در آفریقای جنوبی نوع غالب ویروس است. این نوع ویروس اواخر سال ۲۰۲۰ در آفریقای جنوبی مشاهده شد و تا کنون در برخی مناطق آلمان نیز ابتلا به آن ثبت شده است، از جمله در استانهای بادن وورتمبرگ، هامبورگ و نوردراین وستفالن. تمامی موارد ابتلا در این مناطق کسانی بودهاند که مستقیم یا غیرمستقیم با آفریقای جنوبی در ارتباط بودهاند.
از آنجا که هنوز توالی لازم برای پاتوژن (عامل بیماریزا) ویروس جهشیافته در آلمان وجود ندارد، نمیتوان آمار دقیق مبتلایان به این نوع ویروس را شناسایی کرد و در نتیجه تخمین زده میشود که آمار واقعی از آنچه تاکنون ثبت شده بیشتر باشد.
در نشست امروز (سهشنبه ۱۹ ژانویه) سران ایالتهای آلمان با آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور درباره ویروس جهشیافته کرونا نیز بحث خواهد شد. در این جلسه قرار است درباره تشدید و تمدید محدودیتهای کرونایی تصمیم گرفته شود.
موتاسیون به خودی خود خطرناک نیست
موتاسیون یا جهش عبارت از وقوع تغییرات در ژنوم ویروس است. این تغییرات با تکثیر در سلولهای میزبان به وجود میآیند. این پروسه همیشه اتفاق میافتد و بخشی از تکامل طبیعی ویروس است. محققان در آغاز پاندمی نیز گفتند که انتظار جهش ویروس و وقوع برخی تغییرات را دارند.