آمار قربانیان سیل درغرب آلمان به ۱۰۳ نفر رسیده و دهها نفر هنوز مفقود هستند. اولویت ارتش کمک به سیلزدگان اعلام شده و دولت در حال تدوین بسته کمک مالی سریع به آسیب دیدگان است .پرچمهای ادارات نیمه افراشته شدهاند.
طغیان رودخانهها، رانش زمین، ریزش خانهها، قطع برق، اختلال اینترنت و گیر افتادن سکنه در میان لای و لجن و آب، شرایطی فاجعهبار را در دو ایالت غربی آلمان رقم زده است که تاریخی توصیف میشود.
شهرهای حاشیه رودخانهها در این دو ایالت به شدت آسیب دیدهاند. راههای مواصلاتی تخریب شده و خانههایی که در ساعات نخست سیل مقاومت کرده بودند، یکی یکی فرو میریزند. هزاران نفر بیخانمان شدهاند.
مرگ ۱۰۳ نفر تا ظهر جمعه، ۱۶ ژوییه محرز شده است. تعداد کشته شدگان در راینلند فالتس ۶۰ نفر و در نورد راین وستفالن ۴۳ نفر اعلام شده است. به گفته نخستوزیر ایالتی راینلند فالتس، سیل صحنههایی آخر زمانی ایجاد کرده است. اکثریت قربانیان کسانی هستند که موج سیلاب آنها را به سرعت غافلگیر کرد. از دهها نفر هیچ اثری نیست و بیم میرود که تعداد کشته شدگان هر دم افزایش یابد.
وزارت دفاع آلمان با اعلام “وضعیت فاجعه”۸۵۰ سرباز به مناطق سیلزده گسیل کرده است. خانم کرامپ کارن باوئر، وزیر دفاع آلمان تاکید کرده که اولویت ارتش کمک رسانی به مناطق مصیبزده است و سایر وظایف فعلا معوق خواهند شد.
هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان نیز از کمکهای مالی فوری و گسترده به سیلزدگان و آسیبدیدگان خبر داد. طبق گفته او طرحی با مشارکت صدراعظم، وزارت دارایی و وزارت کشور برای همین منظور در حال نهایی شدن است. زهوفر افزود، جزییات طرح پس از برآورد دقیق میزان خسارات اعلام خواهد شد.Volume 90% تماشای ویدیو02:17
سیل ویرانگر در غرب آلمان
منطقه ییلاقی “آهر” در راینلند فالتس خسارات فراوانی از سیل دیده است. خیابانها را آب گرفته، پلها شکسته شدهاند و زمین دهان گشوده است. آب، یک مرکز نگاهداری معلولان در شهرک سینزیگ را نیز با خود برد. ۱۲ فرد دارای معلولیت در آب غرق شدند.
در ایالت نوردراین وستفالن دو شهر کوچک “ارفشتات” و “باسم”بیشترین آسیبها را دیدهاند. سیلاب، بسیاری از ساختمانها در این دو شهرستان را ویران کرده است. به دلیل گستردگی فاجعه و اختلال در ارتباطات، برآورد درستی از اوضاع وجود ندارد. یکی از سخنگویان نهادهای ذیربط در شهر کلن میگوید: «همه دستگاههای امدادی و حمایتی در حال هماهنگی برای کمک رسانی و مدیریت بحران هستند.»
در هر دو ایالت آسیب دیده، ستادهای بحران و دفاتر بازسازی و کمک رسانی برپا شدهاند.
از همه ساکنان مناطق سیلزده خواسته شده که خانههای خود را به دلیل خطر ریزش آنها ترک کنند. نقل و انتقال خانوارها به مکان امن با کمک دولت و خودروهای مخصوص و مجهز صورت میگیرد. نجات کسانی که خانههایشان در آب فرو رفته، با مشارکت سربازان ارتش، امدادگران غیرنظامی و نیروهای داوطلب و به کمک قایق انجام میشود. بیمارستانها و خانههای سالمندان، با کمک هلیکوپتر و آمبولانسهای ویژه تخلیه شدهاند.
با این همه پارهای از سکنه دوباره به خانههای در معرض خطر خود بازگشتهاند. اکثر این افراد میگویند حاضر نیستند اموال و دار و ندارشان را در محاصره آب به حال خود رها کنند.
با گسترش عملیات امداد، انتظار میرود تعداد قربانیان بالاتر برود. رِییس دولت ایالت راینلند فالتس به رادیو دویچلند فونک گفت: «نیروهای نجات پیوسته در ادامه تجسسها با اجسادی در زیرزمینخانهها روبرو میشوند. دیدن این صحنهها برای امدادگران حرفهای و مجرب و داوطلبان کمکرسانی تکاندهنده است.»
آرمین لاشت، رییس دولت ایالت نورد راین وستفالن هم از “فاجعهای با ابعاد تاریخی” نام برده است. بیم آن میرود که شمار قربانیان در این ایالت نیز با ادامه جستوجوها و امدادرسانیها بیشتر شود. در حال حاضر حدود ۱۰۰۰ امدادگر از ایالت نیدرزاکسن به مناطق سیلزده نورد راین وستفالن آمدهاند. نیروهای نجات سایر ایالات آلمان نیز برای پشتیبانی لجستیکی و خدماتی از مناطق بحران زده اعلام آمادگی کردهاند.
امدادرسانی به سیلزدگان در حالی ادامه دارد که اوضاع همچنان در مناطق آسیب دیده متشنج و ناپایدار است. با وجود پمپاژ آب توسط ماموران آتشنشانی، خطر شکسته شدن و سرریز کردن سد در منطقه “اویسکیرشن” بالاست. ترافیک ریلی در حاشیه رودها و شهرهای سیلزده مختل شده و تردد در جادههای بسیاری شهرستانها ممکن نیست.
روز جمعه همه پرچمها در ادارات دولتی راینلند فالتس نیمه افراشته شدند. اداره فدرال دفاع غیرنظامی اعلام کرده که به منظور کمک به کار نجات و پاکسازی، تصاویر ماهوارهای مناطق سیل زده را در اختیار ستادهای حوادث غیرمترقبه و بلاهای طبیعی قرار خواهد داد.
در این میان، کمپانی تامین انرژی E-on اعلام کرد که دستکم ۱۶۵هزار نفر در غرب آلمان بر اثر طوفان و سیل اخیر درگیر قطع برق بودند.
در سال ۲۰۱۳ که رودخانههای دانوب و الب طغیان کردند، ۲۱ نفر جان خود را از دست دادند. این واقعه آن زمان “بزرگترین سیل قرن” نامیده شد.