هیات عالی‌رتبه دولت افغانستان به رهبری عبدالله عبدالله، رئیس شورالی عالی مصالحه ملی و هیات گروه طالبان، به رهبری ملابرادر گفت‌وگوهای صلح را در جلسه‌ای که تنها این دو هیات حضور دارند، آغاز کرده اند.

صبح امروز، شنبه ۲۶ سرطان/تیر، جلسات مقدماتی میان دو هیات انجام شده است.

آجندای صحبت‌ها به طور دقیق مشخص نشده است.

دوحه
توضیح تصویر،عبدالله:”باید تفاوت نظریات ما در معرض اراده و قضاوت جمعی مردم قرار گیرد. ما باید از تحمیل برداشت و نظریات خود به گونه‌ غیر صلح‌آمیز خودداری کنیم. “

آقای عبدالله که رئیس هیات جانب دولت افغانستان است، در نشست ابتدایی صبح امروز گفت: این واقعیت است که مردم افغانستان به کمک جامعه جهانی در سال‌های پسین دستاوردهای زیادی مثل حق رأی در تعیین زعیم ملی و سرنوشت سیاسی، حقوق و آزادی‌های زنان، حقوق اقلیت‌ها، آزادی بیان، حقوق قربانیان جنگ و سایر پیشرفت‌ها داشته اند. می‌دانیم که برداشت از این دستاوردها بین ما متفاوت است. اما باید تفاوت نظریات ما در معرض اراده و قضاوت جمعی مردم قرار گیرد. ما باید از تحمیل برداشت و نظریات خود به گونه‌ غیر صلح‌آمیز خودداری کنیم.

او همچنین افزود: هیأت مذاکره کننده‌ جمهوری اسلامی افغانستان این صلاحیت و صلابت را به نمایند‌گی از مردم افغانستان دارد تا روی همه مسایل از جمله اقدامات بعدی که برای رسیدن به یک فیصله نهایی نیاز است، مذاکره کند. ما آمده‌ایم تا این را برای شما اطمینان بدهیم تا از این فرصت استفاده موثر صورت گیرد.

دوحه
توضیح تصویر،تاکید هیات طالبان بر شکل گیری نظامی که باید در پرتو ارزش‌های دینی، اعتقادات اسلامی و “غرور و علاق ملی” برپا شود.

ملا غنی برادر، رئیس هیات طالبان گفت:”. امارت اسلامی افغانستان یک تیم مذاکره کننده قوی را تشکیل داده است و مقامات ارشد طالبان در این تیم مذاکراتی حضور دارند.”.

او افزود:” ما باید نظامی در پرتو ارزش‌ دینی، اعتقادات اسلامی و غرور و علایق ملی خود تشکیل بدهیم. افکار بیگانه‌ها نه درد ما را در گذشته درمان کرده و نه در آینده آن را دوا خواهد کرد. بلکه مشکلات و سختی‌هایی را ایجاد کرده است. اگر می‌خواهیم یک افغانستان آزاد و صلح آمیز داشته باشیم، باید به ارزش‌ها و منافع مردم اهمیت و ارزش دهیم. ما پیشرفت می‌خواهیم، زندگی خوب و راحتی می‌خواهیم ، اما به قیمت ارزشه‌های اسلامی، استقلال و آزادی ما نه. ، این صدای قلب مردم است که همه ما می‌دانیم.”

شب گذشته زلمی ‌خلیلزاد، فرستاده ویژه دولت آمریکا برای صلح افغانستان هم با هیات دولت افغانستان ملاقات کرد.

آقای خلیلزاد در دوحه بسر می‌برد، اما در نشست دو هیات که هم اکنون جریان دارد، حضور ندارد.

هیات عالی رتبه افغانستان به ریاست عبدالله برای مذاکره با طالبان عازم دوحه شد

قرار بود، حامد کرزی، رئیس جمهوری سابق افغانستان و شماری دیگری از سیاسیون هم‌رکاب این هیات باشند. ولی چند ساعت پیش از پرواز هیات مذاکره کننده، فهرست اعضای هیات تغییر کرد.

در هفته‌های گذشته خشونت‌ها در سراسر افغانستان افزایش چشمگیری داشته و گروه طالبان توانسته پیشروی‌های قابل ملاحظه‌ای داشته باشد. ولسوالی‌های زیادی میان دولت و گروه طالبان دست‌به‌دست شده است.

افزایش خشونت‌ها در افغانستان کشورهای همسایه را نیز نگران کرده است. براساس آمار در خشونت‌های اخیر ۲۷۰ هزار نفر آواره شده اند.

با چنین وضعیتی، انتظارات زیادی از نشست دوحه در خارج و داخل در مورد آینده افغانستان، وجود دارد.