اعتراضات در شهرهای مختلف استان خوزستان شامگاه یکشنبه ۲۷ تیر ماه ادامه یافت و ویدیوهایی که از آن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، گویای تیراندازی‌های ممتد به‌ویژه در شهر سوسنگرد است.

برخی گزارش‌ها نیز حکایت از آن دارد که دست‌کم یکی از معترضان در سوسنگرد بر اثر تیراندازی نیروهای مجروح شده است.

منابع مختلف تایید کرده‌اند که دست‌کم دو نفر نیز در جریان اعتراضات در استان خوزستان کشته شده‌اند در حالی که یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مجموع این رخدادها را «توطئه صوری» خوانده است.

محمود احمدی‌بیغش، نماینده شازند در مجلس، با اشاره به تشدید بحران آب در این استان در توییتر نوشته است که «بوی خون و توطئه صوری» می‌آید.

او اما توضیح بیشتری درباره این عبارت نداده ولی گفته است که باید آب برای این مناطق رها شود تا «آتش را خاموش کند».

مجید ناصری‌نژاد، نماینده شادگان در مجلس هم گفته است «قضیه شوخی‌بردار» نیست و «دشمن دنبال اغتشاش» است.

در همین حال، محمد باقر نوبخت، معاون رئیس جمهوری ایران و رئیس سازمان برنامه و بودجه روز یکشنبه ۲۷ تیرماه گفت هیئت دولت با اختصاص اعتبار هزار و ۱۵۰ میلیارد تومانی «برای رفع مشکلات خوزستان» موافقت کرده است.

به گفته معاون حسن روحانی، نیمی از این مبلغ روز یکشنبه از سوی سازمان برنامه و بودجه به خوزستان تخصیص داده می‌شود.

در جریان برگزاری تجمعات اعتراضی سه شب گذشته که به دست‌کم ۱۷ شهر خوزستان از جمله اهواز، سوسنگرد، شادگان، شوش، شاوور و کرخه گسترش یافته، دست‌کم دو نفر از معترضان توسط نیروهای امنیتی ایران کشته شده‌اند.

بر اساس گزارش منابع حقوق بشری، مصطفی نعیماوی، جوان ۳۰ ساله و قاسم خضیری، نوجوان ۱۷ ساله، دو معترضی هستند که بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داده‌اند.

پایگاه اطلاع رسانی حقوق بشر در ایران نوشته است که آقای خضیری «بر اثر تیراندازی نیروهای امنیتی مجروح شد» و در بیمارستان جان باخت.

مقام‌های قضایی و نظامی ایران تاکنون درباره این دو معترض کشته شده اظهارنظر نکرده‌اند ولی امید صبری‌پور، سرپرست فرمانداری شادگان گفته است که مصطفی نعیماوی به ادعای وی، توسط «اغتشاشگران» کشته شده است.

آقای صبری‌پور ابتدا به خبرگزاری ایسنا گفت که عاملان کشته شدن مصطفی نعیماوی بازداشت شده‌اند ولی بعدا به خبرگزاری ایرنا گفت در صدد شناسایی عاملان این حادثه هستیم.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، در گزارشی به نقل از یکی از اقوام قاسم خضیری، او را «بسیجی و اهل نماز و روزه » معرفی کرده است و نوشته است که «عناصر مشکوک» او را کشته‌اند.

این خبرگزاری روز گذشته نیز ویدئویی از پدر مصطفی نعیماوی منتشر کرد که به زبان عربی می‌گفت پسرش اهل «خلاف و شورش» نبوده و با «بچه‌های بسیج و نیروی انتظامی رفت و آمد داشت».

محسن حیدری، نماینده خوزستان در مجلس خبرگان نیز به خبرگزاری فارس گفته است «انسان‌های جنایتکار، وابسته به اجنبی و ضد انقلاب» در بین مردم تیراندازی می‌کنند و «افراد بی‌گناه را می‌کشند».

نسبت دادن قتل افراد معترض به «عناصر مشکوک» و «ضدانقلاب»، یکی از دستورکارهای مداوم رسانه‌ها و چهره‌های وابسته به حکومت ایران در جریان اعتراض‌های مختلف است.

در جریان اعتراض‌های دی ماه ۹۶ و آبان ۹۸ نیز این رسانه‌ها و نمایندگان مجلس به طور مداوم از نقش دشمن در کشتن شهروندان معترض گزارش می‌دادند ولی تاکنون سندی در این زمینه ارائه نشده است.