آسوشیتدپرس با استناد به گزارشات تصویری شبکه های اجتماعی اعلام کرد که نیروی انتظامی جمهوری اسلامی به روی معترضان به قحطی آب در خوزستان تیراندازی میکند.
برغم تکذیب مقامات جمهوری اسلامی، آسوشیتدپرس تأکید میکند که گزارش های تصویری فعالان حقوق بشر به وضوح نشان میدهند که در سوسنگرد، یکی از کانونهای اعتراضهای خیابانی به بی آبی، پلیس به روی تظاهرکنندگان که اغلب کودکان و نوجوانان هستند تیراندازی میکند. آسوشیتدپرس تصریح میکند که تظاهرکنندگان که عمدتاً عربهای ایرانی هستند علاوه بر قحطی آب به تبعیضهای نظام مذهبی ایران نیز معترض هستند.
بر اساس گزارشها، تاکنون دست کم چهار نوجوان در جریان اعتراضها به نبود آب در خوزستان، در اثر تیراندازی پلیس جان خود را از دست دادهاند، هر چند مقامات محلی و دولتی کشته شدن تظاهرکنندگان را به “گروه های معاند” و “فتنهگر” نسبت داده یا از اساس تکذیب کردهاند.
با آغاز شروع اعتراضهای خیابانی به نبود آب در استان خوزستان، نیروهای امنیتی، یگانهای ویژه نیروی انتظامی و همچنین افراد لباس شخصی و بسیج راهی خوزستان شدند و با گلوله و گاز اشکآور به مقابله با کودکان و جوانان تظاهرکننده روی آوردند. با بالا گرفتن اعتراضهای خیابانی در سوسنگرد و دیگر شهرهای خوزستان هزاران نفر از نیروهای امنیتی و یگان ویژه از دیگر استانها و شهرها به خوزستان اعزام شدند.
آسوشیتدپرس ابعاد کنونی قحطی آب در ایران را بی سابقه دانسته و افزوده است که همزمانی آن با شیوع گسترده کرونا و افزایش مرگ و میر ناشی از آن و همچنین اعتصاب هزاران کارگر صنعت نفت جمهوری اسلامی را با بحرانی مهم روبرو ساخته است.
در این حال، بیش از صد و سی مستندساز ایران نیز با انتشار بیانیهای حمایت خود را از اعتراض مردم شهرهای خوزستان به بی آبی اعلام کردند و با محکوم کردن سرکوب مردم معترض به بی آبی گفتند : “در کنار تشنگان خوزستان می مانیم و سرکوب مردمی را که زندگی جستجو میکنند تا آب به آبادی برسد به شدت محکوم میکنیم.”
محمود صادقی، نمایندۀ پیشین مجلس شورای اسلامی، در صفحۀ توئیتر خود نوشت که “حق مردم خوزستان گلوله نیست. آنان در زمان جنگ سپر گلولهها بودند.”
در جریان تظاهرات خیابانی خود، مردم معترض استان خوزستان شعار سر میدهند : “تشنهام آب حق من است”، “هور ما کو”، “آب ما کو”، “جان و خون ما فدای کارون”، “جان و خون ما فدای اهواز”…
اعتراضات خیابانی استان خوزستان از پنجشنبه بیست و چهار تیر ماه در شهر حمدیه آغاز شد و به سرعت به دیگر شهرها و مناطق استان از جمله سوسنگرد، شوش، هویزه، حمیدآباد، عبدالخان، ماهشهر، بستان، شوشتر، خرمشهر، شادگان، اهواز… سرایت کرد.