هشت روز پس از آغاز اعتراض‌های مردم خوزستان و دیگر شهرهای کشور به بحران بی آبی، علی خامنه‌ای، رهبر حکومت مذهبی ایران تلویحاً مدعی شد که بحران حاضر به او ربطی ندارد و نتیجۀ بی توجهی به توصیه‌های قبلی دربارۀ “آب خوزستان و فاضلاب اهواز است”. علی خامنه‌ای گفت :  “اگر آن توصیه‌ها مورد توجه قرار می‌گرفت مسلماً این وضع ایجاد نمی‌شد.”

با این حال، خامنه‌ای با صرف مجهول فعل و مبهم‌گویی دربارۀ مخاطب یا مخاطبان “توصیه‌های” مورد استناد او نگفت که این “توصیه‌ها” – و چرا “توصیه” و نه دستور آنهم در قبال مسئله و بحرانی به این اهمیت؟- چه زمانی، توسط چه کسی و خطاب به کدام مرجع و مسئول کشور صادر شده است. او تنها گفت : “اگر به کار مردم رسیدگی می شد، این وضعیت ایجاد نمی شد.”

رهبر حکومت اسلامی نگفت که چه کسی “باید به کار مردم رسیدگی” می کرد. او به نقش و مسئولیت خود به عنوان عالیترین مرجع قدرت و تصمیم‌گیری در کشور در وقوع بحران بی آبی هیچ اشاره‌ای نکرد و توضیح نداد که چرا خود او برای رسیدگی به معضلی که از آن بااطلاع بوده به موقع واکنش درخور از خود نشان نداده و حالا که کار به اعتراض‌های گستردۀ خیابانی در شهرها و استان‌ها و کشته و زخمی شدن معترضان کشیده در این خصوص اظهار نظر (مبهم) می‌کند.

او در  پایان از “دولت بعدی که بر سر کار خواهد آمد”  خواست که “کارها را به صورت جدی دنبال کند.” علی خامنه‌ای همچنین نسبت به بهره برداری “دشمن” از اعتراض‌های جاری به مردم خوزستان هشدار داد و گفت : “دشمن به دنبال آن است که از هر چیز علیه انقلاب و کشور […] استفاده کند. بنابراین باید مراقبت شود که بهانه‌ای به دست آن داده نشود.”

دیروز پنجشنبه سی و یک تیر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید اسلامی، قول داد که برای حل مشکلات خوزستان از جمله معضل بی آبی از این پس بخشی از درآمدهای نفتی ایران به توسعۀ این استان اختصاص یابد، آنهم در دوره ای که البته نفت ایران تحریم است.

علی خامنه ای در جای دیگری از سخنان امروزش به بحران سلامت در نتیجۀ شیوع کرونا در  کشور نیز اشاره کرد و “اختلال ایجاد شده در دسترسی مردم به واکسن را عمدتاً ناشی از بدقولی فروشندگان خارجی واکسن خواند” و گفت :”تکیه به دیگران موجب بروز مشکلات می شود. بنابراین، باید بتوانیم در همۀ مسائل روی پای خود بایستیم.” این سخن نیز از جمله “توصیه” های رهبر حکومت اسلامی ایران قریب دو سال پس از “کذایی” خواندن ویروس کرونا و قریب یک سال پس از ممنوع کردن خرید واکسن از کشورهای غربی است.