در حالیکه اعتراضات شهروندان ساکن خوزستان به بی‌آبی ادامه دارد، مقامات جمهوری اسلامی ایران، همزمان با «مشروع» و «بحق» خواندن خواست‌ها، با اعزام نیرو و اقدام به دستگیری‌های گسترده به تشدید تدبیرات و تهدیدات امنیتی در شهرهای این استان دست زده‌‌اند. در همین حال، در پی هشدارهای کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، عفو بین‌الملل و شماری دیگر از انجمن‌ها، اعلام حمایت از نیازها و خواسته‌های مردم  این استان همچنان ادامه دارد.

در راستای اعلام پشتیبانی از مردم خوزستان و فراخواندن مقامات و مجریانِ جمهوری اسلامی ایران به شنیدن صدای آنان و خودداری از اعمال خشونت در این زمینه، ٢٣٠ تن از وکلای دادگستری نیز در بیانیه‌ای با اشاره به فریاد «من تشنه‌ام» که از خوزستان به گوش می‌رسد و « آشکار می‌سازد که یقیناً تقصیر و سوءمدیریتی در منابع آبی وجود داشته که چنین بحرانی» پدید آمده است، «اعتراض خود نسبت به نقض حقوق اولیه حیات انسانی مصرح در اصل ۲۲ قانون اساسی و اسناد بین‌المللی که حاکمیت ایران ملزم به رعایت مفاد آن است را اعلام [می‌داریم] و خواستار توقف فوری برخورد خشونت‌بار و سرکوب اعتراضات مردمی می‌باشیم».بیانیۀ وکلای دادگستری در بارۀ بحران خوزستان

در همین زمینه، شهبانو فرح پهلوی، ملکۀ پیشین ایران، نیز در پیامی که روز شنبه ٢ مرداد از سوی دفتر وی منتشر شد از نیروهای انتظامی، پاسداران و بسیجیان می‌خواهد از اعمال هر گونه «خشونت و شلیک گلوله به مردم» خودداری کنند و «پیش از آنکه دست به خشونت بزنند به هم میهنانی بیندیشند که با مسالمت و آرامش برای دست یافتن به ساده‌ترین خواسته‌های انسانی به خیابان‌ها آمده‌اند، و به این نکته عمیقا انسانی بیندیشند که آیا به خواسته‌های این مردم ستمدیده باید با گلوله پاسخ داد؟» او از مردم می‌خواهد «برای اینکه بهانه‌ای به دست گردانندگان امور نیفتد، تا آنجا که ممکن است از خشونت در برابر نیروهای حکومتی پرهیز» کنند.

شهبانو فرح پهلوی در این پیام تاکید می‌کند که می‌داند «چه شرایط تلخ و ناگواری است» و می‌افزاید « ایستادگی شما را برای رسیدن به خواسته‌های بر حق خودتان ستایش و پیروزی شما را در ادامه این راه آرزو می‌کنم». وی در این پیام می‌افزاید «اکنون  که در سالگرد درگذشت شاهنشاه محمد رضا پهلوی روانه قاهره هستم، بیش از هر زمان دیگر به شما، به زندگی سخت و ناگوار شما در بحران بی آبی و گرمای طاقت فرسای امسال، به گسترش روزافزون ویروس کرونا و به همه آسیب‌هایی می‌اندیشم که سلامت شما و خانواده شما را با خطر روبه‌رو کرده است. اندوه این روزگاران سخت و آنچه که در این چهل و دو سال بر ایران و ایرانیان گذشته، و خواسته رهایی شما از بیدادگری و ستمی که بر شما می‌رود بر مزار شاهنشاه فقید آرزوی گشایش خواهم کرد.»

پیام شهبانو فرح پهلوی ـ دوم مرداد ١٤٠٠

ملکۀ پیشین ایران در پیام دیگری که روز پیش از آن منتشر شد تاکید کرده بود که «همه تلاش نظام جمهوری اسلامی در این سال‌ها برای نادیده گرفتن دستاوردها و پیشرفت‌ها ایران در دوره پهلوی بیهوده بوده است».

در همین زمینه، سازمان گزارشگران بدون مرز، سانسور آگاهی رسانی از سوی منابع مستقل در بارۀ بحران بی آبی در ایران را محکوم کرد. این سازمان با ارسال توئیتی در صفحۀ خود تاکید کرد «در حالی‌که اعتراض‌های گسترده در بسیاری از شهرهای استان خوزستان جریان دارد، دسترسی به اینترنت در بسیاری از شهرها قطع شده است.» گزارشگران بدون مرز «ارادۀ آشکار به محدود ساختن و حتی سانسور آگاهی رسانی مستقل در بارۀ این استان را محکوم می‌کند».

گزارشگران بدون مرز : سانسور اخبار اعتراضات خوزستان در ایران

از سوی دیگر صفحۀ توئیتری اصغر فرهادی، سینماگر ایرانی که آخرین فیلم او به نام «قهرمان» جایزۀ بزرگ هیئت داوران هفتاد و چهارمین جشنوارۀ بین‌المللی فیلم کن را بدست آورد، در واکنش به نصب بیلبورهائی با عکس وی در شهر تهران، پیامی منتشر کرد. در این پیام که زیر عنوان «گوش کن!» خطاب به همکاران وی انتشار یافته، آمده است «با توجه به این که «فریاد اعتراض‌های بحق مردم به ‌ستوه‌آمده از ظلم، هم‌چون تمام این سال‌ها با بازداشت و گلوله پاسخ داده می‌شود و بیش از پیش آنان را از یافتن گوشی شنوا ناامید می‌کند، [او مایل است که به جای تصاویر وی] جملات دردمندانه آن مادر خوزستانی در گوشه‌گوشه شهر نصب شود؛ شاید این مظلومیت، لحظه‌ای چشم‌های خواب‌زده را به عمق رنج این دوران باز کند». این پیام به صدای یک زن خوزستانی اشاه دارد که انتشار آن در روزهای اخیر در ایران بازتاب وسیعی یافت. وی در آن پیام با اشاره به «مظاهرات سلمیه» گفت «ما آب و زمین‌مان را می‌خواهیم».

پیش از این اصغر فرهادی به دلیل خودداری از اشاره به رویدادهای خوزستان در فستیوال کن، مورد انتقاد قرار گرفته بود.

پیش از آن، در شامگاه جمعه اول مردادماه، ٩٤ کارتونیست و کاریکاتوریست در بیانیه‌ای زیر عنوان «پویش هنر برای خوزستان» اعلام داشتند که گرد هم آمده‌اند تا «با زبان تصویر» حرف خود را بزنند. آنان با اشاره به «شرایط» کنونی هشدار می‌دهند که ««طرح‌هایمان تلخ است»، زیرا که «آینه‌ای در دستانمان گرفته‌ایم و این تلخی، انعکاس چیزی است که می‌بینیم.»