وزیر امور خارجه آلمان روز جمعه هشتم مرداد در مصاحبه با یک هفته‌نامه گفته است که مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام نمی‌تواند برای همیشه ادامه داشته باشد.

کشورهای حاضر در توافق برجام یعنی روسیه، بریتانیا، فرانسه، آلمان، چین و ایران تاکنون شش دور مذاکره را برای احیای این توافق در وین ، پایتخت اتریش، برگزار کرده‌اند. آمریکا در این مذاکرات به صورت غیر مستقیم حضور دارد. این مذاکرات با هدف بازگشت تهران به تعهدات هسته‌ای خود و لغو تحریم‌های آمریکا انجام می‌شود، اما اختلافات دو طرف همچنان پابرجاست.

هنوز تاریخی برای دور هفتم این مذاکرات تعیین نشده است و ایران به اتحادیه اروپا اعلام کرده است قبل از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی برای دور بعدی مذاکرات به وین باز نخواهد گشت.

هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان در این باره گفته است، از یک سو شاهد ناراحتی فزاینده نسبت به تاخیر در از سرگیری مذاکرات وین هستیم و از سوی دیگر همزمان (ایران) بیشتر و بیشتر از عناصر اصلی توافق فاصله می‌گیرد.

پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا در اردیبهشت ۱۳۹۷ ایالات متحده را از برجام خارج کرد و تحریم‌های گسترده علیه ایران را آغاز کرد، جمهوری اسلامی نیز از نیمه اردیبهشت ۹۸ تاکنون طی مراحل متعدد از تعهداتش در چارچوب برجام عدول کرده است.

وزیر خارجه آلمان در این مصاحبه تصریح کرده است، ما همه خواهان بازگشت به برجام هستیم و کاملاً متقاعد شده‌ایم که این توافق به نفع همه طرف‌ها است. اما این نیز روشن است که این گزینه برای همیشه پیش روی ما نخواهد بود.

در همین زمینه، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، هم دو روز پیش هشدار داد که روند گفت‌و‌گوها با ایران بر سر برجام نمی‌تواند به طور «نامحدود» ادامه پیدا کند و اکنون زمان تصمیم‌گیری ایران است.