در پی انتشار اخباری مبنی بر ممنوعیت ورود زائران ۳۳ کشور از جمله ایران به حج عمره امسال، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه، ۱۸ مرداد، از مذاکره این وزارتخانه در این مورد خاص با مقامات عربستان سعودی خبر داد.

به گزارش ایسنا، برخی منابع خبری اعلام کرده‌اند که «مقام‌های سعودی تنها اجازه ورود زائران از کشورهایی را خواهند داد که واکسن کرونای مورد تأیید آن‌ها را دریافت کرده‌اند».

با این حال، اسامی ۳۳ کشوری که ورود زائر از آن‌ها به عربستان سعودی ممنوع است اعلام شده و نام ایران، ترکیه، آمریکا، امارات، پاکستان، هند، مصر و لبنان نیز در این فهرست دیده می‌شود.

عربستان سعودی از اکتبر ۲۰۲۰، پذیرش زائران عمره را پس از هفت ماه تعطیلی از سر گرفت و روزانه اجازه ورود ۲۰ هزار نفر را به مکان‌های مذهبی مکه داد.

وزارت حج و عمره عربستان همچنین در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرده است که درخواست‌های پذیرش زائران عمره را از ۱۸ مرداد از کشورهای مختلف دریافت می‌کند و قرار است ماهانه دو میلیون زائر عمره وارد خاک عربستان شوند.

عربستان اخیراً با موج جدیدی از شیوع ویروس کرونا درگیر شده و مجموع شمار مبتلایان و کشته‌شدگان در این کشور به ترتیب به ۵۳۸ هزار و ۸۳۲۰ نفر رسیده است.

همزمان شیوع گسترده سویه دلتای ویروس کرونا در ایران باعث افزایش بی‌سابقه آمار ابتلا و مرگ‌ومیر در بسیاری از شهرهای ایران شده است. در حال حاضر «آمار رسمی» جان‌باختگان در ایران به ۵۲۴ و موارد جدید ابتلا به حدود ۴۰ هزار نفر در روز رسیده که بیشترین آمار از زمان شیوع کرونا در ایران است.

برخی منابع خبری این را هم گفته‌اند که از میان نوع واکسن‌هایی که عربستان سعودی تأکید کرده زائران باید از آن‌ها استفاده کرده باشند، دو واکسن در ایران، هرچند در حد محدود، استفاده شده است.

در همین باره، امروز از سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، سؤال شد و او در پاسخ صرفاً به این بسنده کرد که «گفت‌وگوهایی در سطوح مختلف با عربستان صورت گرفته و در مورد ذکرشده وزارت خارجه تلاش کرده زمینه‌های لازم را فراهم کند».