دبیرکل حزبالله لبنان در واکنش به حادثه درگیری بر سر سوخت در این کشور که به مرگ ۲۸ نفر منجر شد، بر واردات سوخت از ایران تاکید دوباره کرد.
به گزارش العالم، حسن نصرالله، شامگاه یکشنبه، ۲۴ مرداد همچنین گفت که «در ایران به اندازهای سوخت وجود دارد که کشتیها پر بوده و منتظر خریدار هستند».
او در ادامه آمریکاییها را «مسئول حوادث» این کشور نامید که به گفته او از «سفارت خود، هرجومرج را مدیریت میکنند».
آقای نصرالله در ادامه همچنین بر واردات بنزین و گازوئیل از ایران تاکید کرد و گفت: «روزی که بنزین وارد کشور شود، در شب نخواهد بود، بلکه به صورت علنی صورت خواهد گرفت».
پس از آنکه دولت انتقالی لبنان از هفته گذشته و به دلیل نداشتن پول، یارانه سوخت را حذف کرد، وضعیت سوخت در این کشور بحرانیتر شده است.
در تازهترین اخبار مربوط به بحران سوخت در لبنان، به دنبال درگیری شدید روز یکشنبه، ۲۴ مرداد، میان چند صد تن لبنانی برای پر کردن گالنهای بنزین از یک تانکر حامل سوخت که توسط ارتش لبنان توقیف شده بود، آتش عظیمی رخ داد که منجر به مرگ دست کم ۲۸ نفر شد.
ارتش لبنان تانکر را که گفته میشد حدود ۳۰ هزار لیتر بنزین داشت، در این منطقه توقیف کرده بود تا سوخت آن میان مردم توزیع شود، اما هجوم شدید مردم در تاریکی پس از نیمه شب و رقابت شدید آنها برای پر کردن گالنهایی که همراه خود آورده بودند، این فاجعه را رقم زد.
برخی از شاهدان گفتهاند، بعید نیست که آتشی عامدانه منجر به این انفجار شده باشد.
دبیرکل حزبالله پیشتر نیز از واردات سوخت و دارو از ایران برای جبران کمبودهای موجود در این کشور خبر داده بود.
لبنان طی سالهای گذشته با بحرانهای مالی روزافزونی و در ماههای گذشته با بحران سوخت مواجه شده است.
ایران به عنوان متحد سوریه سالها است که به این کشور روزانه ۳۰ تا ۵۰ هزار بشکه نفت خام تحویل میدهد، اما دولت لبنان به خاطر تحریمهای آمریکا و بیم از دست دادن متحدان عرب و اروپایی خود، از درخواست کمک از جمهوری اسلامی برای تحویل سوخت سر باز زده بود.
درخواست اخیر دبیر کل حزبالله لبنان برای دریافت کمک و بهویژه سوخت از جمهوری اسلامی در حالی انجام میشود که ایران خود طی سالهای گذشته با بحران مالی، کسری چشمگیر بودجه، بیکاری، فقر و تورم افسارگسیخته مواجه بوده است.
در همین رابطه و در پی افزایش ناگهانی بهای بنزین در ایران در آبان ۹۸ که منجر به اعتراضهای مردمی شد، بنا بر اعلام وزارت کشور ایران بین ۲۰۰ تا ۲۲۵ نفر کشته شدند.
این در حالی است که عفو بینالملل آمار واقعی کشتهشدگان آبان را بسیار بیش از آمار رسمی اعلام کرده است.