حسن صادقی رئیس اتحادیه جامعه پیشکسوتان خانه کارگر، روز دوشنبه در میان بازنشستگان معترض با تاکید بر این که «۷۰ درصد از مستمری‌بگیران تامین اجتماعی زیر خط فقر هستند» گفت: این تجمع در راستای ضرورت‌ها و الزاماتی است که از سوی دولت و مجلس برای بازنشستگان تامین اجتماعی به وجود آورده‌اند. شرایط سخت اقتصادی و دو قطبی شدن جامعه مواردی از این قبیل است که جامعه کارگری و بازنشستگان را به ستوه آورده است.



به گزارش رادیو فرانسه، او ادامه داد: ما نسبت به شکاف معنی‌دار دستمزد بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان صندوق کشوری معترض هستیم. ما بازنشستگان تامین اجتماعی مالیات پرداخت می‌کنیم اما خانواده کارمندان دولت از این مالیات استفاده می‌کنند و ما محروم هستیم. سقف دریافت برای بازنشستگان کشوری از بین رفته است اما ما بازنشستگان تامین اجتماعی سقف مستمری داریم.

وی با اشاره به بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری و لشگری گفت: برای پرسنل بیمه مکمل با تعهدات دولت درنظرگرفته‌اند، بازنشستگان صندوق بازنشسته کشور مبلغ ناچیزی را به عنوان حق بیمه خود پرداخت می‌کنند و دولت منابع دیگر را از مالیات پرداخت شده بازنشستگان تامین اجتماعی تامین می‌کند. این مولفه نیز سبب اختلاف فاحش ما و بازنشستگان کشوری و لشگری شده است.

رئیس اتحادیه جامعه پیشکسوتان خانه کارگر ادامه داد: ما شاهد نظام آپارتاید دستمزد هستیم. ما اعتراض خود را نسبت به شرایط معیشت، درمان و نگرانی آثار بودجه ۱۴۰۰ اعلام می‌کنیم. ما بیش از سه دهه است که قربانی سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی دولت‌ها هستیم. همه دولت‌ها در جهت کاهش ارزش پول ملی حرکت کرده‌اند که چیزی جز تورم، بیکاری و فقر برای کارگران ارمغان نداشته است. نرخ تسعیر ارز ۱۷۵۰۰ تومانی ارز برای ما مشکلاتی به وجود می‌آورد که کارگران از آثار آن محفوظ نخواهند بود.

صادقی خطاب به محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: قرار بر این بود که در بودجه ۱۴۰۰ مبلغ ۹۲ هزار میلیارد تومان به بازنشستگان تامین اجتماعی اختصاص دهید که همسان‌سازی مجدد را انجام دهیم و نقیصه‌های متناسب‌سازی مستمری سال ۹۹ رفع شود. شما مبلغ ۹۲ هزار میلیارد را کاهش داده‌اید و این مبلغ را ۶۰ هزار میلیارد درنظر گرفته‌اید. کل بودجه ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی را که برای تامین اجتماعی درنظر گرفته شده بود را به ۹۰ هزار میلیارد رسانده‌اید. این موضوع نشان‌دهنده تعارض در گفتار شماست.

او ادامه داد: در طول ۴۰ سال انقلاب، معاونت برنامه بودجه یکی از بدحساب‌ترین ارگان‌های دولتی در قبال تامین اجتماعی است. مطالبات سازمان باید به صورت سالانه پرداخت می‌شد و شما باید بودجه‌ای برای این موضوع درنظر می‌گرفتید اما مورد توجه قرار نگرفته است. این موضوع سبب شده که سازمان تامین اجتماعی دچار فقر شود که این موضوع نیز بر زندگی ذینفعان تامین اجتماعی نیز اثر گذاشته است.

صادقی گفت: حدود ۷۰ درصد از مستمری‌بگیران تامین اجتماعی زیر خط فقر هستند. از شما می‌خواهیم که سهم تامین اجتماعی را در بودجه جاری سال ۱۴۰۰ ببینید. سابقه احراز مشاغل سخت و زیان‌آور شکل داده است که با ۲۰ سال سابقه باید ۳۰ روز حقوق بگیرد. در متناسب‌سازی، به جای سی‌سی‌ام حدود چهار سی‌ام برای بازنشسته مشاغل سخت و زیان‌آور درنظرگرفته‌اند که این موضوع خلاف عرف، منطق و قانون است. این نحوه محاسبه برای مشاغل سخت و زیان‌آور غیرقانونی است و ما خواهان اجرای قانون هستیم.

وی به تبعیض مزدی اشاره کرد: این تبعیض مزدی در تاریخ ایران وجود نداشته اما در دولت‌های روحانی و احمدی‌نژاد به اوج خود رسیده است. آنچه که به تامین اجتماعی روا داشته شده دست در جیب فقرا کردن به نفع اغنیاست.

پیشتر نیز همزمان با روز تامین اجتماعی، بازنشستگان کارگری، با تجمع مقابل ادارات تامین اجتماعی در چند شهر ایران خواستار پاسخگویی به مطالبات خود شدند و به وضعیت نامناسب معیشتی خود اعتراض کردند.