آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان تحولات افغانستان را “واقعیتی تلخ” توصیف کرده اما گفته است که برای حفظ “دستاوردهای ۲۰ سال اخیر” باید با طالبان گفت‌وگو کرد.

خانم مرکل به نمایندگان پارلمان آلمان گفت: “هدف ما باید این باشد که تا حد ممکن آنچه را که در ۲۰ سال اخیر در افغانستان تغییر کرده، حفظ کنیم. این موضوعی است که جامعه بین‌الملل باید درباره آن با طالبان گفت‌وگو کند.”

او وعده داد که بعد از پایان مهلت خروج نیروهای خارجی از افغانستان در روز ۳۱ اوت (۹ شهریور) آلمان همچنان به حمایت از مردم افغانستان ادامه خواهد داد.

خانم مرکل گفت تا آن تاریخ تلاش‌های بی‌وقفه برای خارج کردن همکاران افغان از فرودگاه کابل ادامه خواهد داشت.

او هم مانند رهبران کشورهای دیگر گفت که دولت‌های غربی سرعت پیشروی طالبان در افغانستان را “دست کم گرفته بودند.”

آلمان
توضیح تصویر،صف پناهجویان افغان که به پایگاه هوایی آمریکایی‌ها در رامشتاین آلمان منتقل شده‌اند

طالبان هشدار داده است که مهلت خروج نیروهای خارجی از افغانستان و فعالیت آنها در فرودگاه کابل را تمدید نمی‌کند.

دولت‌های غربی که تلاش می‌کنند شهروندان و همکاران افغان خود را از طریق پروازهای نظامی خارج کنند، از آمریکا خواسته بودند که حضور خود در فرودگاه کابل را بعد از مهلت تعیین‌شده تمدید کند.

اما آمریکا این خواسته را رد کرده و جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده گفته است که عملیات فرودگاه کابل و خروج هزاران نیروی آمریکایی تا آخر ماه اوت پایان خواهد یافت.

آنگلا مرکل در پارلمان آلمان گفت که پایان این مهلت “به معنای پایان تلاش‌ها برای حمایت از همکاران افغان و کمک به افغان‌هایی که با تسلط طالبان دچار وضعیت اضطراری شدیدتری شده‌اند، نیست.”

او گفت که باید با “وضعیت تلخ فعلی کنار بیاییم.”

به گفته مقام‌های آمریکایی تا بامداد امروز بیش از ۸۰ هزار نفر از طریق پروازهای خارجی این کشور و متحدانش از فرودگاه کابل به کشورهای دیگر منتقل شده‌اند.

بریتانیا و فرانسه می‌گویند برنامه خروج شهروندانشان و بیشتر همکاران افغان آنها تا تاریخ ۳۱ اوت، در حال انجام و پیش رفتن است.

با وجود این بیم آن می‌رود که هزاران شهروند افغانستان که به دلایل مختلف نگران وضعیت خود و خانواده‌هایشان هستند، نتوانند تا مهلت اعلام‌‍شده از افغانستان خارج شوند.