سفارت آمریکا در کابل روز چهارشنبه به شهروندان این کشور توصیه کرد که به فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی نروند و از ورودی‌های این فرودگاه فاصله بگیرند.

در پی این هشدار، سه کشور بریتانیا و نیوزیلند و استرالیا نیز با ذکر «تهدید حمله تروریستی» از شهروندان خود و دارندگان ویزای این کشورها خواستند از ورودی‌های فرودگاه فاصله گرفته و در اطراف آن تجمع نکنند.

روزنامه گاردین به نقل از منابع دفاعی بریتانیا می‌نویسد که این هشدارها به خطر حمله انتحاری در فرودگاه یا اطراف آن اشاره دارد.

اما هشدارها در حالی منتشر شده است که خارجی‌هایی که قصد خروج از افغانستان را دارند راه دیگری جز فرودگاه حامد کرزی در کابل ندارند و برخی از آنها چند روز است که پشت درهای فرودگاه در انتظار به سر می‌برند.

در اطلاعیه سفارت آمریکا از شهروندان آمریکایی خواسته شده بود که فورا سه ورودی «اببی»، «شمالی» و «شرقی» را ترک کنند. در این اطلاعیه همچنین آمده بود که افراد تنها در صورتی به فرودگاه مراجعه کنند که پیامی از «یک نماینده دولت آمریکا» دریافت کنند.

این اطلاعیه هشدار در وب‌سایت سفارت آمریکا در کابل منتشر شده و توضیحی بیشتری در خصوص این تهدیدات امنیتی ارائه نشده بود.

با این حال به گزارش روزنامه گاردین در بیانیه وزارت خارجه بریتانیا به نکته دیگری نیز اشاره شده است:‌ «اگر می‌توانید از راه‌های دیگر از افغانستان خارج شوید، بلافاصله اقدام کنید.»

در همین زمینه بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا، گفته است که افرادی که می‌خواهند به بریتانیا بروند بهتر است «سعی کنند خود را به مرز برسانند».

روز گذشته جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، هشدار داد که خطر حمله گروه تروریستی موسوم به داعش، حکومت اسلامی-خراسان (داعش خراسان) به فرودگاه کابل افزایش یافته است.

نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین‌المللی برای تخلیه پرسنل، شهروندان کشورهای خود و همچنین افغان‌های در معرض خطر از فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی استفاده می‌کنند.

عملیات تخلیه افراد و پرسنل از فرودگاه کابل از ۱۱ روز پیش و یک روز پس از تصرف کابل توسط نیروهای طالبان آغاز شده است.

با این حال جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه گذشته گفته بود که ایالات متحده در مسیر تکمیل کردن تخلیه کلیه نیروها و پرسنل خود از افغانستان تا پایان مهلت مقرر، یعنی ۳۱ ماه اوت، قرار دارد و به زمانی بیش از این نیاز ندارد.

این یعنی خارجی‌هایی که در فرودگاه یا خارج از آن انتظار می‌کشند کمتر از یک هفته برای خروج از کابل وقت دارند، گرچه وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه سوم شهریور گفت که کشورش هیچ ضرب‌الاجلی را برای تخلیه آمریکایی‌ها و افغان‌های در خطر به رسمیت نمی‌شناسد.