سازمان ملل روز جمعه پنجم شهریور هشدار داد که احتمال دارد تا پایان سال ۲۰۲۱ حدود نیم میلیون پناهجوی دیگر از افغانستان مهاجرت کنند.

این نهاد افزود که در حال حاضر جمعیت زیادی از مرزهای افغانستان عبور نمی‌کند ولی همزمان با تشدید بحران در این کشور، خود را برای موج گسترده پناهجویان افغان آماده می‌کند.

کلی کلمنتس، معاون کمیسیاریای عالی سازمان ملل برای پناهجویان، در یک نشست خبری گفت: «بحران بشری و آوارگی مردم اکنون در داخل افغانستان روی می‌دهد ولی شرایط بسیار بحرانی و متغیر است و ما خود را برای وقوع سناریوهای مختلف آماده می‌کنیم.»

به گفته او، بدترین حالت ممکن ورود حدود نیم میلیون پناهجوی افغان به کشورهای منطقه است.

خانم کلمنتس به خصوص بر لزوم افزایش کمک به کشورهای همسایه افغانستان که در حال حاضر میزبان بیش از ۲.۲ میلیون پناهجوی افغان هستند تاکید کرد و گفت که این کشورها در ماه‌های آینده احتمالا شاهد موج جدیدی از مهاجرت گسترده خواهند بود.

حتی قبل از تصرف قدرت توسط طالبان در روز یکشنبه ۲۴ مرداد وضعیت در افغانستان بسیار وخیم بود. حدود نیمی از جمعیت کشور محتاج کمک‌های بشردوستانه بودند و تخمین زده می‌شد که حدود نیمی از کودکان زیر پنج سال از سوء تغذیه رنج می‌برند.

سازمان ملل روز جمعه طرح‌های خود برای آمادگی نهادهای مختلف این سازمان برای مقابله با تشدید بحران بشری در داخل افغانستان و کشورهای همسایه را اعلام کرد و جهت اجرای این برنامه‌ها ۳۰۰ میلیون دلار کمک مالی اضطراری درخواست کرد.

معاون کمیسیاریای عالی سازمان ملل برای پناهجویان در نشست خبری روز جمعه افزود: «ما از تمام کشورهای همسایه افغانستان می‌خواهیم که مرزهای خود را به روی پناهجویان بگشایند.»

خانم کلمنتس تاکید کرد که به طور مشخص ایران و پاکستان که میزبان حدود ۹۰ درصد از پناهجویان افغان و حدود سه میلیون مهاجر دیگر هستند به کمک‌های فراوانی نیاز دارند.

کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهجویان اعلام کرد که از آغاز سال جاری میلادی به دلیل تشدید جنگ در افغانستان حداقل ۵۶۰ هزار نفر دیگر در داخل این کشور آواره شده‌اند. به این رقم را باید ۲.۹ میلیون آواره دیگر را افزود که تا پایان سال ۲۰۲۰ در افغانستان سرشماری شده بودند.

حدود ۸۰ درصد از جمعیتی که در سال جاری میلادی آواره شده‌اند زنان و کودکان هستند.