نیکلا باورز، نویسنده و تحلیلگر فرانسوی، در ستونی در روزنامۀ فیگارو نوشته است که آمریکا شکستخورده و تحقیر شده از افغانستان بیرون آمد و پیروزی طالبان سرآغاز چرخشی تاریخی است که نه فقط به منزلۀ بازگشت تروریسم به افغانستان است، بلکه از نو و به دلیل حضور گستردۀ جهادیون خارجی در صفوف طالبان از نو افغانستان را به کانون تروریسم بینالمللی تبدیل خواهد کرد. این امر، به گفتۀ باورز، نتایج ویرانگری برای خاورمیانه و اروپا خواهد داشت.
مفّسر فیگارو سپس اضافه کرده است : طالبان خواهند کوشید از بین رفتن کمکهای بینالمللی به افغانستان را که معادل ٢٢ درصد تولید ناخالص این کشور است از طریق واگذاری معادن مس، کوبالت و لیتیوم افغانستان به چین جبران کنند و قدرت خود را بر پکن، مسکو، تهران و اسلامآباد متکی کنند.
به گفتۀ باورز سقوط کابل سرآغاز جهان بعد از آمریکا است. خروج فاجعهبار آمریکا از افغانستان نه فقط دولت بایدن را بیاعتبار کرده، بلکه طرح بازگشت آمریکا به صف نخست نظم بینالمللی را نابود ساخته است. این روند، به گمان نیکلا باورز، با اقدامهای دونالد ترامپ علیه متحدان آمریکا آغاز شد و با خروج فاجعه بار بایدن از افغانستان ضمانتهای امنیت ملی آمریکا را تضعیف کرد. به موازات این تضعیف، اما، موقعیت چین، روسیه، ایران و ترکیه تقویت شده است. با درسگیری از موقعیت تازه، پکن بلافاصله تهدیدهای خود را علیه تایوان تشدید کرد، همانطور که خُلف وعدۀ اوباما در خصوص خط قرمز وی در مورد استفادۀ رژیم اسد از سلاح شیمیایی باعث الحاق جنوب دریای چین و همچنین الحاق کریمه و دونباس توسط روسیه شد. اکنون خطر اشغال تایوان توسط چین افزایش یافته و با چنین اقدامی هدف پکن به محک گذاردن واشنگتن خواهد بود.
نیکلا باورز از آسیا به عنوان کانون جنگ جدید سرد یاد کرده که از هم اکنون به تقسیم جهان حول دو ائتلاف منجر شده است : از یک طرف، چین، روسیه، ایران، پاکستان و افغانستان طالبان و از طرف دیگر، آمریکا، هند، ژاپن، کره جنوبی، ویتنام و تایوان.
مفّسر فیگارو در ادامه گفته است که بعد از بحران جهانی سال ٢٠٠٨ و جهانگستری ویروس کرونا، شکست آمریکا در افغانستان زنگ خطری برای دموکراسیهای جهان است که علاوه بر تهدیدهای تروریستی با مخاطرات راهبردی و ضعف و شکنندگی خود نیز روبرو شدهاند. به همین خاطر نیکلا باورز تأکید کرده که باید فوراً ائتلافی از ملتهای آزاد حول محور آمریکا، اروپا و آسیا شکل بگیرد که در عین حال صرفاً به ایالات متحد آمریکا متکی نباشد. باورز میگوید : وضعیت جهانی بسیار تغییر کرده است. آمریکا به درستی در نظر دارد چین را اولویت خود بداند. اما، قدرت آمریکا در حال افول است و خود این کشور با انشقاق و دو دستگی روبرو است.
افزون بر این، تهدید چین بمراتب خطرناکتر از تهدید اتحاد شوروی سابق است. به گفتۀ باورز این تهدید علاوه بر ایدئولوژی و توان نظامی بر مدیریت سرمایهداری و تکنولوژی نیز متمرکز است. در این حال، باورز تصریح میکند، برخلاف آمریکا و چین، قارۀ اروپا موقعیتی مرکزی در حوزۀ عملیات جهادیون دارد. به همین خاطر، به نوشتۀ مفّسر فیگارو، کشورهای اروپایی باید بیش از هر وقت با ایجاد یک اتحادیۀ امنیتی به ویژه در زمینۀ مبارزه با تروریسم و کنترل مرزهای خارجی اروپا به سوی یک استقلال راهبردی پیش بروند.
نیکلا باورز در پایان گفته است که شکست آمریکا در افغانستان باید مسئلۀ امنیت داخلی و خارجی فرانسه را در رأس مباحث انتخابات ریاست جمهوری آیندۀ این کشور قرار بدهد. او گفته است که منطقۀ ساحل در آفریقا شباهتهای بسیاری به افغانستان دارد و تا دیر نشده فرانسه باید خروج منظم و سامان یافتۀ خود را از مالی تدارک ببیند و اولویت خود را بازسازی فرانسه تعریف کند.