وزیر خارجه فرانسه می‌گوید طالبان برای اداره فرودگاه بین‌المللی کابل، در حال گفت‌وگو با قطر و ترکیه است، و تأکید کرده که طالبان باید امنیت فرودگاه کابل را به سرعت تأمین کند تا کسانی که مایل به ترک افغانستان هستند، بتوانند از پروازهای مسافری استفاده کنند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه در قطعنامه‌ای از طالبان خواست به کسانی که در پی خروج از افغانستان هستند، اجازه دهد تا در امنیت این کشور را ترک کنند.

گرچه این قطعنامه شامل پیشنهاد فرانسه برای «ایجاد منطقه امن در کابل» نیست، اما ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه تأکید کرده که خواست قطعنامه برای تأمین امنیت فرودگاه کابل اجرا شود.

آقای لودریان گفته است که گفت‌وگوهایی برای اداره فرودگاه کابل با قطر و ترکیه در جریان است و ما باید خواستار آن باشیم که دسترسی امن به این فرودگاه تأمین شود.

قطعنامه شورای امنیت تأکید کرده است که طالبان به تعهدات خود در زمینه خروج آزادانه مردم از افغانستان پایبند باشد و خروج «امن، ایمن، و منظم» شهروندان افغان و اتباع دیگر کشورها از افغانستان را تأمین کند.

این قطعنامه با ۱۳ رأی موافق به تصویب رسید و تنها چین و روسیه به آن رأی ممتنع دادند. در قطعنامه شورای امنیت همچنین بر گردش کمک‌های بشردوستانه، تقویت حقوق بشر و مقابله با تروریسم تأکید شده است.

روز سه شنبه با خروج آخرین هواپیمای آمریکایی از باند فرودگاه بین‌المللی کابل، این فرودگاه به طور کامل به کنترل طالبان در آمد.

گزارش آسوشیتدپرس از کابل حاکی است که پس از خروج آخرین هواپیمای آمریکایی، خودروهای حامل طالبان در امتداد باند فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی در ضلع شمالی، و نیز بخش نظامی فرودگاه در تردد بودند.

این گزارش یادآور شده که از زمان تسلط طالبان بر افغانستان و تصرف کابل در ۱۵ اوت، فرودگاه کابل دستخوش هرج و مرج و شاهد صحنه‌هایی مرگبار بود. در این مدت هزاران شهروند افغان برای خروج از کشور به فرودگاه هجوم آورند و برخی از آنها پس از آویختن به هواپیمای باری نظامی آمریکایی و سقوط از ارتفاع، جان خود را از دست دادند.

هفته گذشته نیز حمله انتحاری داعش در ورودی فرودگاه کابل به کشته شدن دست‌کم ۱۶۹ شهروند افغان و ۱۳ سرباز آمریکایی انجامید.