رهبر حزب‌الله از واردات سوخت از ایران خبر داده بود. حال وزیر انرژی لبنان می‌گوید مجوزی برای این اقدام صادر نشده است. واردات سوخت از ایران می‌تواند از منظر تحریم‌های نفتی این کشور برای لبنان نیز پیامدهایی داشته باشد.

در شرایطی که حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان از ارسال سومین محموله سوخت از ایران سخن می‌گوید، وزیر انرژی این کشور اعلام کرده که هیچ درخواستی برای واردات سوخت از ایران به این وزارتخانه ارسال نشده است.

خبرگزاری رویترز در بیروت روز چهارشنبه اول سپتامبر (۱۰ شهریور) در گزارشی در این باره به اظهارات ریمون غجر، وزیر انرژی لبنان درباره واردات سوخت از ایران اشاره کرده است. وزیر انرژی لبنان عملا اعتراف کرده که حزب‌الله لبنان برای واردات سوخت از جمهوری اسلامی ایران، دولت این کشور را دور زده است.

لبنان با بحران انرژی روبه‌رو است. بحرانی که منجر به تعطیلی بسیاری از مراکز حساس دولتی شده است. پیش از آن، بیمارستان‌های این کشور نیز نسبت به تعطیلی در اثر عدم دریافت سوخت هشدار داده بودند.

پیامدهای واردات سوخت از ایران

واردات سوخت از جمهوری اسلامی می‌تواند خطر تحریم‌ لبنان از سوی آمریکا را در چارچوب تحریم‌های ناظر بر معاملات نفتی با ایران به همراه داشته باشد.

رویترز در ادامه گزارش خود از رسیدن یک محموله سوختی به آب‌های لبنان خبر داده است. این در حالی است که روشن نیست، تانکر حامل سوخت ایران در کدام بندر پهلو خواهد گرفت.

وزیر انرژی لبنان در گفت‌وگو با خبرنگار رویترز تاکید کرده که واردات سوخت این کشور منوط به صدور مجوز از سوی این وزارتخانه است. او گفته: «ما تا این لحظه هیچ درخواست صدور مجوزی دریافت نکرده‌ایم.»

ریمون غجر در پاسخ به این پرسش که آیا این محموله سوختی بدون مجوز از سوی حزب‌الله وارد شده است، گفته: «نه. ما هیچ اطلاعی در این باره نداریم. درخواست مجوز از ما نشده است. این همه آن چیزی است که می‌توانم بگویم.»

آمریکا هنوز نسبت به این موضوع واکنش مشخصی نشان نداده است. این در حالی است که نبیه بری، سخنگوی پارلمان لبنان و یکی از متحدان حزب‌الله روز سه‌شنبه ۳۱ اوت از واردات سوخت از کشورهای دیگر و از جمله از جمهوری اسلامی ایران دفاع کرده بود.

  • لبنان درگیر یک بحران اقتصادی شدید و بی‌سابقه است. از ارزش پوند، پول ملی این کشور از پایان سال ۲۰۱۹ به این سو بیش از ۹۰ درصد کاسته شده‌ است. این به معنی از دست رفتن قدرت خرید بخش‌های وسیعی از مردم این کشور و سقوط هر چه بیشتر آنها به ورطه فقر است.