دولت آمریکا در ادامه پذیرش شهروندان افغانی که ممکن است زندگی‌شان در دوران حکومت طالبان به خطر بیفتد، ۵۰ هزار افغان دیگر را می‌پذیرد.

به گفته آلخاندرو مایورکاس، وزیر امنیت داخلی آمریکا، این افراد از افغانستان خارج شده‌اند. بر اساس گزارش‌های منتشرشده، افغان‌های خارج شده در کشورهای آلمان،‌ اسپانیا، کویت و قطر به‌سر می‌برند و در انتظار گذراندن مراحل امنیتی برای ورود به خاک آمریکا هستند.

این گروه از شهروندان که به طور عمده شامل مترجمان، کارکنان محلی سفارتخانه‌ها، فعالان مدنی و روزنامه‌نگاران هستند، در طول دو دهه گذشته با دولت آمریکا در افغانستان همکاری داشته‌اند و ایالات متحده تعهد داده بود که در جریان خروج نیروهای خود از افغانستان، این شهروندان را نیز خارج کند.

به گفته مایورکاس، تاکنون بیش از ۴۰ هزار نفر وارد خاک آمریکا شده‌اند که ۸۰ درصد این افراد،‌کسانی هستند که ویزای ویژه مهاجرت دریافت کرده‌اند. بقیه افراد، شهروند آمریکا یا دارای کارت اقامت دائم در این کشور هستند.

از بامداد ۲۵ مرداد ماه تا ۹ شهریور یعنی پایان تخلیه شهروندان افغان و آمریکایی از کابل، نیروی هوایی ایالات متحده قریب به ۱۲۵ هزار نفر شامل شهروندان غیرنظامی آمریکا، شهروندان افغان و نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا را از افغانستان خارج کرده است.

روند انتقال افراد که پس از ورود طالبان به کابل شتاب‌زده شد، با انتقاداتی همراه بوده است و واشینگتن و ناتو که پیش‌بینی نکرده بودند طالبان بتواند به این سرعت بر بیشتر مناطق افغانستان تسلط پیدا کند، مجبور به خروج شتاب‌زده از این کشور شدند و هزاران افغان را که به کشورهای غربی کمک کرده بودند، جا گذاشتند.

تعداد دقیق افراد جا مانده اعلام نشده است ولی پیش از این،‌ ژنرال فرانک مک‌کنزی، فرمانده ستاد مرکزی ایالات متحده (سنتکام)، با ابراز ناراحتی از وضعیت پیش آمده، گفته بود «حتی اگر ده روز دیگر هم می‌ماندیم، باز نمی‌توانستیم همه را خارج کنیم».