شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران مسئولیت حملهٔ پهپادی و موشکی تازه به خاک عربستان سعودی در شامگاه شنبه ۱۳ شهریور را به عهده گرفت.

ساعاتی پس از آن‌که خبرگزاری دولتی عربستان از حملات پهپادی و موشکی شبه‌نظامیان حوثی به منطقهٔ «نفت‌خیز» این کشور خبر داد، گروه حوثی‌های یمن اعلام کرد که «با پهپادها و موشک‌های بالیستیک به تأسیسات فنی متعلق به شرکت آرامکو سعودی در شرق عربستان حمله کرده است».

ائتلاف به‌رهبری عربستان هم در بیانیه‌ای گفته است که موشک‌های بالیستیک شلیک‌شده به سوی جازان و نجران در جنوب این کشور را رهگیری و منهدم کرده است.

به گزارش رویترز در همین حال یک مقام مطلع که خواست نامش فاش نشود گفته است که یک موشک بر فراز منطقهٔ الدمام رهگیری و منهدم شده است.

العربیه نیز می‌گوید شهروندان در شهر الدمام در ساعت ۹ و ۳۵ دقیقه شامگاه شنبه صدای انفجاری را شنیدند.

ائتلاف به‌رهبری عربستان پیش از اعلام حوثی‌های یمن این شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران را عامل این حملات معرفی کرده بود.

در گزارشی دیگر، ائتلاف به‌رهبری عربستان در همین روز از رهگیری سه پهپاد بمب‌گذاری شده خبر داده بود.

منطقه الشرقیه عربستان مرکز عمدهٔ تولید نفت آرامکو و صادرات نفت این کشور است. عربستان سعودی که بزرگ‌ترین صادرکنندهٔ نفت جهان محسوب می‌شود، در سپتامبر ۲۰۱۹ به‌دنبال حملات پهپادی و موشکی نیروهای حوثی که تأسیسات نفتی این کشور را هدف قرار داده بودند، در شوک فرورفت.

شبه‌نظامیان حوثی یمن که مرتباً پهپاد و موشک به سمت عربستان شلیک می‌کنند، مسئولیت چندین حمله در گذشته به تأسیسات نفتی عربستان را بر عهده گرفته‌اند.

یک منبع مطلع دیگر نیز به رویترز گفته‌است تأسیسات نفتی آرامکو در حملهٔ موشکی به منطقه الشرقیه عربستان آسیب ندیده و این حمله در خارج از تأسیسات آرامکو رخ داده است.

ائتلاف به‌رهبری عربستان در بیانیهٔ خود حملات شبه‌نظامیان حوثی را «خصمانه و ستیزه‌جویانه» خوانده و گفته‌است این گروه مورد حمایت ایران غیرنظامیان و تأسیسات عمومی را هدف قرار می‌‬دهد.

شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت ایران از سال ۹۴ بر بخش‌های زیادی از این کشور به‌ویژه صنعا، پایتخت یمن، تسلط پیدا کرده‌اند. دولت قانونی یمن که در عدن، جنوب کشور، مستقر است، از مارس ۲۰۱۵ با همکاری یک ائتلاف نظامی به رهبر عربستان وارد جنگ با حوثی‌ها شده‌است.

جنگ یمن که از آن به عنوان جنگ نیابتی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی یاد می‌شود، در طول شش سال گذشته به یکی از پیچیده‌ترین بحران‌ها در منطقه و در عرصه بین‌المللی تبدیل شده است.

جنگ یمن تاکنون بیش از ۱۳۰ هزار کشته برجای گذاشته‌است، از جمله ۱۳ هزار غیرنظامی که به‌دلیل حملات هوایی جان خود را از دست داده‌اند. ده‌ها هزار کودک نیز به دلیل قحطی جان باخته‌اند.

یمن با بزرگ‌ترین بحران بشری در زمینهٔ قحطی دست‌وپنجه نرم می‌کند.