در پی قدرت‌گیری نیروهای طالبان، سفارت آلمان در کابل تعطیل شد. حال طالبان آلمان را به برقراری مناسبات دیپلماتیک فراخوانده‌اند. سخنگوی طالبان همچنین از آلمان درخواست پشتیبانی مالی و کمک‌های نوع‌دوستانه کرده است.

موضوع خروج همکاران محلی آلمان و دیگر کشورهای اروپایی حفظ ارتباط و تماس با طالبان را الزامی می‌کند. در همین رابطه، طالبان خواستار برقراری مناسبات دیپلماتیک با آلمان شده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان روز یکشنبه پنجم سپتامبر (۱۴ شهریور) در مصاحبه با نشریه آلمانی “ولت آم زونتاگ” از دولت آلمان و سایر کشورها درخواست کرده به کمک‌های مالی و نوع‌دوستانه خود ادامه دهند و با افغانستان در رابطه با مسائل مربوط به درمان، کشاورزی و آموزش همکاری کنند.

مجاهد از نقش آلمان در افغانستان تمجید کرده و گفته است که مناسبات دو کشور قدمتی صد ساله دارد و آلمان باعث و بانی بسیاری از تحولات مثبت در افغانستان بوده است.t

مجاهد در مصاحبه با نشریه یادشده گفت: «متاسفانه آلمان به جبهه آمریکایی‌ها پیوست، اما ما این اقدام آلمان را می‌بخشیم.»

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هفته گذشته اعلام کرده بود که هرگاه شرایط سیاسی و امنیتی اجازه دهد، این کشور نمایندگی سیاسی خود در کابل را بازگشایی خواهد کرد.

او تاکید کرده بود که بازگشایی سفارت این کشور در افغانستان الزاما به معنای به رسمیت شناختن دولت طالبان نیست.

وزیران کشور کشورهای عضو اتحادیه اروپا هفته گذشته شرایط خود را برای پرداخت کمک‌های مالی و نوع‌دوستانه به افغانستان اعلام کردند.

یکی از درخواست‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا از دولت طالبان تضمین حقوق بشر و به‌ویژه حقوق زنان در افغانستان است.

افزون بر آن، کشورهای عضو اتحادیه اروپا و از جمله آلمان از طالبان درخواست کرده‌اند که برای خروج آن دسته از شهروندانی که مایل به ترک این کشور هستند، محدودیت و مانعی ایجاد نکنند.

  • این عکس تنها عکس موجود از رهبر طالبان است. آخوندزاده از قوم نورزی و پشتون استژ او متولد سال ۱۹۶۰ در منطقه پنجوایی قندهار است. آخوندزاده جانشین اختر محمد منصور، رهبر قبلی گروه طالبان است که در سال ۱۳۹۵ در حمله هوایی آمریکا در خاک پاکستان کشته شد. او سابقه نظامی ندارد اما مسئول دادگاه‌های نظامی طالبان بوده است و گفته می‌شود بیشتر فتواهای طالبان را او صادر می‌کند.