رسول خلیفه‌سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، می‌گوید «زیان مستقیم» ناشی از قطع برق این صنعت در ماه‌های گذشته «بالغ بر شش میلیارد دلار است».

او در نامه‌ای که به علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، نوشته است و خلاصه آن در رسانه‌های داخل ایران منتشر شده، توضیح داده است که خاموشی‌ها باعث شد «حداقل ۸۲ روز کامل تولید» فولاد از دست برود و بر « اشتغال نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر پرسنل» فعال در این حوزه تاثیر منفی گذاشته است.

در تابستان امسال، دولت ایران برای کاهش خاموشی‌ها، با تصویب شورای عالی امنیت ملی، اقدام به قطع برق برخی صنایع پر مصرف کردند که این اقدام علاوه بر زیان به این صنایع، موجب گرانی گسترده سیمان و فولاد در ایران شد.

آقای خلیفه سلطانی با اشاره به اینکه این تصمیم یکصد واحد تولیدی در حوزه معدن و فولاد را غافلگیر کرده است، هشدار داده است که اگر این وضعیت در زمینه مصرف گاز در پاییز و زمستان هم تکرار شود، «ارزآوری فولاد کشور بیش از دو میلیارد دلار کاهش خواهد یافت».

بر اساس آخرین آمارهای ارائه شده داخلی، تولید فولاد ایران در تیر و مرداد امسال ۵۰ درصد کاهش یافته است.

در هفته‌های گذشته نیز برخی تولیدکنندگان گزارش‌های جداگانه‌ای درباره خسارت ناشی از قطع برق داده بودند. از جمله عطاالله معروفخانی، مدیر عامل شرکت فولاد هرمزگان، با انتقاد از اینکه شرکت برق منطقه‌ای «بدون اعلام قبلی و بدون هماهنگی» برق را قطع کرده و «با جان بسیاری از کارکنان شرکت‌ها بازی کرده»، گفته بود که قطع برق تا اواخر تیرماه، ۷۰۰ میلیارد تومان به این شرکت ضرر زد.

مقام‌های دولت ایران از خشکسالی، سومصرف و استخراج بیت‌کوین به عنوان عوامل مشکل تامین برق نام برده‌اند و اخیراً مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار گزارشی عملکرد ضعیف دولت در توسعه حوزه برق را عامل اصلی خاموشی‌های دو ماه گذشته عنوان کرد.

آمارهای پنج سال گذشته وزارت نیرو نشان می‌دهد کمتر از نیمی از برنامه رشد تولید برق محقق شده است و مقام‌های این وزارت‌خانه می‌گویند مشکل تولید برق تا دو سال آینده هم ادامه خواهد یافت.