دولت آمریکا از اوایل ماه نوامبر (اواسط آبان)، ممنوعیت ورود مسافران خارجی را برای کسانی که واکسن کرونا زدهاند، لغو خواهد کرد. در این میان، به ویژه کشورهای اروپایی از محدودیتها بسیار ناراحت بودند، زیرا آنها مرزهای خود را به روی اتباع آمریکایی واکسینهشده باز نگاه داشتهاند.
طی یک سال و نیم اخیر، ممنوعیت سفر به ایالات متحده برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، مشکلات زیادی را برای صدها هزار نفر ایجاد کرده بود.
اما روز دوشنبه ۲٠ سپتامبر، آقای جف زاینتس، هماهنگکنندۀ مبارزه با اپیدمی کووید ۱٩ در کاخ سفید اعلام کرد که بر اساس پروتکل جدید که بزودی در کشور به اجرا گذاشته خواهد شد، کسانی که میخواهند وارد آمریکا شوند، باید علاوه بر گواهی واکسیناسیون، حداکثر ۷۲ ساعت قبل از مسافرت آزمایش کرونا نیز داده باشند. زدن ماسک نیز اجباری خواهد بود.
همچنین شرکتهای هواپیمایی موظفند که اطلاعات کافی از همۀ مسافران دریافت کنند تا در صورت نیاز بتوان جابهجایی و محل اقامت آنان را ردیابی کرد.
بدین ترتیب واشنگتن محدودیتهایی را لغو خواهد کرد که از مارس ۲٠۲٠ (اسفند ۱۳٩٨)، شامل مسافران اتحادیۀ اروپا، بریتانیا، چین و کمی بعد هند و برزیل میشد.
با اینحال دولت آمریکا مشخص نکرده که با چه نوع واکسنی میتوان وارد کشور شد: آیا کسانی که واکسن آسترا-زنکا زدهاند حق ورود خواهند داشت؟
در حال حاضر، آمریکا فقط واکسنهای فایزر، مدرنا و جانسون و جانسون را به رسمیت میشناسد. اما بسیاری از اروپاییان از واکسن آسترا-زنکا استفاده کردهاند.
در آغاز اپیدمی، دونالد ترامپ محدودیتهای ورود به کشور را برای یک ماه مقرر کرد. اما این مدت بعداً تمدید شد و در نهایت حدود ۲٠ ماه ادامه یافت.
این در حالی است که کشورهای اروپایی مرزهای خود را به روی همۀ آمریکاییهای واکسینهشده گشودهاند. این کشورها از فقدان رفتار متقابل واشنگتن بسیار دلگیر بودند.
خبرگزاری فرانسه مینویسد که شاید یکی از دلایل اعلام تصمیم اخیر توسط واشنگتن، نوعی دلجویی غیرمستقیم از اروپاییان و به ویژه فرانسویها باشد، بخصوص که در روزهای اخیر، پاریس به شدت از رفتار دولت آمریکا در پروندۀ فروش زیردریایی به استرالیا، خشمگین بوده است.
اگرچه پاریس هنوز واکنشی نشان نداده اما لندن و برلن بلافاصله از تصمیم واشنگتن استقبال کردند. وزیر دارایی آلمان در توئیتر نوشت: “خبر بسیار خوبی برای سرمایهگذاران آلمانی و اروپایی و برای جریان صادرات ما به آمریکاست”.
شرکتهای هواپیمایی نیز ابراز امیدواری کردهاند که کاهش محدودیتها باعث رونق دوبارۀ پروازها به سوی آمریکا شود.