ابراهیم رٸیسی را نمیتوان جدا از تابستان ۶۷ به یاد آورد. گرچه سرکوب فعالین کارگری و آزادیخواهان در همین چند ماه آغاز به کار دولت، دارد برگ دیگری به کارنامه او میافزاید. رٸیس جمهور جدید جای خود را در قوه قضاٸیه به اژهای خوشآوازه(!) داد تا دست در دست یکدیگر در برابر فرودستی اکثریت جامعه، مسیر همیشگی سرکوب را بپیمایند.بازداشت، احضار و صدور احکام برای فعالین کارگری و حامیان طبقه کارگر در هفتههای اخیر، به روشنی نشانگر موج جدید سرکوب است.
تمدید قرار بازداشت امیرعباس آذرموند
امروز بیست و یکمین روزی است که امیرعباس آذرم وند به اتهام تبلیغ علیه نظام در بازداشت است. در این روزها خانواده و حامیان او سرسختانه پیگیر او بودهاند. علیرغم تعیین و اخذ وثیقه سنگین ۵۰۰ میلیون تومانی، امیرعباس آزاد نشد و قرار بازداشت وی تمدید شد.
اتهام تبلیغ علیه نظام برای توماج صالحی
توماج صالحی، خواننده رپ نیز روز ۲۱ شهریورماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. اتهام او تبلیغ علیه نظام است و برای او وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی تعیین گردیده است.توماج صدای اعتراض جامعه به تنگ آمده است. این خواننده رپ با آثاری مثل “سوراخ موش بخر” و “نرمال” اعتراض جامعه به فقر و تنگدستی را به متن شعر و موسیقی کشاند. توماج چند روز پیش از بازداشت، در صفحه توییتر خود از امیرعباس آذرموند حمایت کرد و خواهان آزادی او شد.
حکم تجدید نظر اسماعیل گرامی
حکم ۶ سال زندان اسماعیل گرامی، فعال بازنشسته در دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد. این فعال بازنشسته در ۱۴ فروردین سال جاری در منزل خود بازداشت شد و حتی پیش از رای دادگاه نیز آزاد نشد. اتهام این فعال بازنشسته اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی قید شده است. گویی که عامل گرانی، تورم، حقوق زیر خط فقر، ضعف بیمههای درمانی و هزار مشکلی که شرایط زیست بازنشستگان را به ناامنی کشانده، اسماعیل گرامی بوده است!
محکومیت فرزانه زیلابی به اتهام حمایت از کارگران
همانگونه که پیشروان جامعه در کنار کارگران ایستادهاند، طبقه کارگر نیز صدای حامیان خود شده است. کافی است به حمایت کارگران هفت تپه از وکیل خود، فرزانه زیلابی نگاه کنید تا اتحاد و همبستگی را ببینید. فرزانه زیلابی، وکیل مدافع پرونده کارگران شرکت هفت تپه است که مثل حقخواهان دیگر هفت تپه برای او پروندهسازی شده است. عناوین اتهامی او اجتماع و تبانی، نشر اکاذیب و توهین به رهبری بود که در دادگاه انقلاب تبرئه و در مورد عنوان اتهامی تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. درست در همین زمان که مثل نقل و نبات اتهامات به سر کارگران و حامیانشان میریزد، اسدبیگی، کارفرمای سابق هفت تپه با وجود اثبات غارتگریهای میلیاردی، همچنان آزاد است.
پروندهسازی مجدد برای محمد داوری
در روزهای گذشته خبرها از فشار بر محمد داوری، فعال سیاسی زندانی در زندان عادل آباد شیراز میگفت. به گفته وی بازجویان و نهادهای امنیتی در پروسهای که از آن به عنوان توابسازی یاد کرده بود او را تحت فشار قرار داده بودند. داوری در روزهای گذشته از بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز به مکان نامعلومی منتقل شده است. او روز پنجشنبه ۱۸ شهریورماه از زندان عادل آباد شیراز خارج و پس از تفهیم اتهام و صدور قرار کفالت در دادسرا، نخست به یکی از سلولهای انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ و از آنجا به مکان نامعلومی منتقل شده است.
احضار نگار مسعودی و کامیار فکور برای دفاع آخر
نگار مسعودی، عکاس و مستندساز و کامیار فکور، خبرنگار و خواننده رپ، طی ابلاغیهای جهت اخذ آخرین دفاعیات به دادسرای اوین احضار شدند. اتهامات نگار مسعودی فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و اتهامات کامیار فکور اخلال در نظم عمومی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی ذکر شده است.
ابلاغ اتهام جدید برای جعفر ابراهیمی
جعفر ابراهیمی بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان نیز پس از ابلاغ اتهامات جدید و افزایش قرار وثیقه از صد به چهارصد میلیون به دادسرای کرج احضار شد. ابراهیمی همزمان با چهلم جانباختگان آبان ۹۸ در بهشت سکینه کرج دستگیر شد و پس از یک ماه انفرادی در بند اطلاعات در زندان گوهردشت با قید وثیقه صد میلیون تومانی آزاد شدهبود.
پیمان فرهنگیان به اجرای احکام فراخوانده شد
پیمان فرهنگیان، فعال کارگری، از فراخوانده شدن خود توسط شعبه اجرای احکام شهرستان آستانه اشرفیه جهت اجرای حکم خبر داد. در احضاریهای که صادر شده است او باید ظرف مدت ۵ روز برای اجرای حکم مراجعه نماید. شعبه ۱۸ دادگاه تجدیدنظر استان گیلان پیشتر با تعلیق ۷ سال از حکم ۱۰ سال زندان صادره از سوی دادگاه بدوی، این فعال کارگری را به ۳ سال حبس تعزیری محکوم نمود.
محبوبه فرحزادی برای اجرای احکام فراخوانده شد
محبوبه فرحزادی، معلم بازنشسته، فعال صنفی معلمان و از اعضای انجمن ندای زنان ایران که پیشتر در خردادماه سال جاری با قرار وثیقه آزاد شده بود، در هفتههای اخیر به شعبه ۷ بازپرسی اوین احضار شد.
آزادی مازیار سیدنژاد به قید وثیقه
خرداد ماه سال جاری مازیار سیدنژاد، فعال کارگری در تاریخ ۱۷ خردادماه توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت و به انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات اوین منتقل شده بود. وی نهایتا با تودیع قرار وثیقهی ۶۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. وثیقههای سنگین چند صد میلیون تومانی یکی از ابزارهای دستگاه سرکوب برای فشار بر بازداشتی و خانواده او است. بسیار اتفاق میافتد که خانواده بازداشتی از داشتن وثیقه سنگین محروم است.
این اخبار تنها بخشی از سرکوب گسترده فعالین کارگری و معترضان را نمایان میکند. پس از اعتراضات خوزستان سیل سرکوب گسترده آغاز شد و افراد بسیاری بازداشت و احضار شدند.یادآوری وضع موجود باز هم به ما میگوید که سرنوشت ما به یکدیگر گره خورده است و همبستگی در برابر سرکوب حقطلبان، وظیفه فعالین کارگری و اجتماعی است.
منبع: دیکریشن