مشیل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که دفتر او هویت بیش از ۳۵۰ هزار نفر را که در جریان جنگ سوریه در ۱۰ سال گذشته کشته شدند، شناسایی کرده است.

به گفته خانم باشله، این تعداد شامل کسانی است که سازمان ملل موفق شده نام، نام خانوادگی و تاریخ و محل کشته شدن آنها را شناسایی کند.

این ۳۵۰ هزار نفر شامل نظامیان نیز هست.

کمسیر حقوق بشر سازمان ملل گفت، برای اینکه بتوان به وقایع جنگ حسابرسی کرد، بسیار مهم است که این اطلاعات با دقت و صحت ثبت شوند.

میشل باشله تاکید کرد که پروژه شناسایی قربانیان این جنگ به پایان رسیده و همچنان سازمان ملل در تلاش است تا هویت کشته‌شدگان جنگ سوریه را جمع‌‌آوری کند.

میشل باشله عالی‌ترین مقام بین‌المللی در ارتباط با مساله حقوق بشر در جهان است
توضیح تصویر،میشل باشله عالی‌ترین مقام بین‌المللی در ارتباط با مساله حقوق بشر در جهان است

در آمار سازمان ملل، هشت درصد قربانیان کودکان و هشت درصد نیز زنان هستند. همچنین بیشترین تعداد قربانیان در استان حلب جان خود را از دست داده‌اند.

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، آخرین بار در سال ۲۰۱۴ گزارش مشابهی درباره تلفات جنگ سوریه منتشر کرده بود.

خانم باشله تاکید کرد که آمار کشته‌شدگان جنگ سوریه قطعا از ۳۵۰ هزار نفر بیشتر است.

جنگ داخلی سوریه بعد از آن آغاز شد که گروهی از شهروندان این کشور، با الهام از اعتراض‌های «بهار عربی» علیه بشار اسد در خیابان شعار سردادند.

کشتار معترضان در خیابان توسط حکومت اسد و پیوستن برخی نظامیان ارتش سوریه به معترضان و کمی بعد مسلح شدن آنها موجب شد تا این اعتراض‌ها رنگ و روی جنگ داخلی به خود بگیرد.

هنوز تعداد دقیق کودکانی که در سوریه کشته شدند روشن نیست و چه بسا هرگز آمار دقیق آن محاسبه نشود
توضیح تصویر،هنوز تعداد دقیق کودکانی که در سوریه کشته شدند روشن نیست و چه بسا هرگز آمار دقیق آن محاسبه نشود

در عین حال، حمایت جمهوری اسلامی ایران از حکومت بشار اسد و همچنین حمایت برخی کشورهای عربی مانند عربستان و قطر از مخالفان اسلامگرای بشار اسد موجب شد تا ابعاد این جنگ نیز بسیار افزایش یابد.

سازمان «نظارت بر حقوق بشر سوریه» که مقر آن در لندن قرار دارد می‌گوید که تعداد تلفات این جنگ حدود ۵۰۰ هزار نفر است.

این سازمان همچنین می‌گوید در حال بررسی آمار بیش از ۲۰۰ هزار کشته دیگر نیز هست که ممکن است به تعداد تلفات جنگ افزوده شود.

رامی عبدالرحمن، مدیر این سازمان که هم‌اکنون در بیروت به سر می‌برد به خبرگزاری رویترز گفت که تعیین تعداد دقیق کشته‌شدگان این جنگ بسیار دشوار است و همچنان نام‌های بسیاری به دست این سازمان می‌رسد که امکان تایید یا رد کشته شدن آنها وجود ندارد.

جنگ سوریه همچنین یکی از بزرگترین بحران‌های پناهجویی بعد از جنگ جهانی دوم را رقم زد. در حال حاضر حدود پنج میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از شهروندان سوریه در کشورهای همسایه زندگی می‌کنند و حدود یک میلیون نفر از آنها نیز به کشورهای مختلف اروپایی پناه برده‌اند.