سوسیال دموکرات‌های آلمان در انتخابات سراسری روز یکشنبه با اختلاف ناچیزی پیروز شدند و اعلام کردند که دولت آینده آلمان را تشکیل خواهند کرد، امری که به معنای شکست محافظه‌کاران حاکم بر این کشور پس از گذشت ۱۶ سال است.

بر اساس اعلام شبکه تلویزیونی زددی‌اف، سوسیال دموکرات‌ها ۲۶ درصد آرا را به دست آورده‌اند و اتحادیه احزاب مسیحی به رهبری آنگلا مرکل با کسب ۲۴.۵ درصد آرا از این حزب میانه‌رو شکست خورده است، اما هر دو جریان سیاسی معتقدند که می‌توانند دولت آینده را تشکیل دهند.

خبرگزاری رویترز می‌نویسد، از آنجا که هیچ کدام این دو جریان عمده سیاسی اکثریت آرا را به دست نیاورده‌اند و همچنین تمایلی نیز برای تکرار تجربه «ائتلاف بزرگ» چهار سال اخیر را ندارند، احتمالا رو به اتحاد با دو حزب دیگر بیاورند که عبارتند از سبزها و حزب دموکرات آزاد آلمان.

پیش‌بینی‌ها درباره نتایج این انتخابات نیز از رقابت تنگاتنگ احزاب اصلی این کشور حکایت داشت. در حالی‌که حزب محافظه‌کار آنگلا مرکل، ضعیف‌ترین نتیجه تاریخ خود را از جنگ جهانی دوم به این سو کسب کرده، حزب سبزها موفق به ثبت بهترین نتیجه در تاریخ خود شده‌است.

دبیرکل حزب محافظه‌کار آنگلا مرکل در جمع خبرنگاران از کسب این نتیجه ابراز ناامیدی کرد و آن را در مقایسه با انتخابات ۲۰۱۷ «شکست» خواند.

با این حال، آرمین لاشت، رهبر ائتلاف محافظه‌کاران آلمان و هم‌حزبی خانم مرکل، گفته است که همچنان قصد دارد هدایت دولت ائتلافی بعدی آلمان را بر عهده بگیرد.

او روز یک‌شنبه در جمع حامیان خود در برلین تاکید کرد: «ما تمام تلاش خود را برای ایجاد دولتی به رهبری اتحادیه (حزب محافظه‌کار) انجام خواهیم داد.»

آقای لاشت همچنین افزود نتیجه انتخابات امروز «هنوز مشخص نشده است».

خبرگزاری آسوشیتدپرس، محتمل‌ترین راه دستیابی آقای لاشت به قدرت را «تشکیل دولت ائتلافی» دانسته است.

در همین حال، اولاف شولتز، نامزد رقیب آقای لاشت، نیز در جمع هواداران خود در برلین حضور حاضر شد و نتیجه پیش‌بینی شده را «موفقیتی بزرگ» خواند.

او گفت که بسیاری از رای‌دهندگان حزب او (سوسیال دموکرات) را انتخاب کردند «چرا که خواهان تغییر دولت هستند و می‌خواهند که صدر اعظم بعدی این کشور اولاف شولتز باشد».

گزارش‌ها حاکی است که هم آقای شولتز و هم آرمین لاشت، کاندیدای اتحادیه احزاب مسیحی (شامل دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی) برای تشکیل دولت ائتلافی با حزب دموکرات آزاد و سبزها اعلام آمادگی کرده‌اند.

حوزه‌های رای‌گیری در آلمان صبح روز یکشنبه چهارم مهرماه درهای خود را به روی رای‌دهندگان برای انتخاب جانشین آنگلا مرکل، صدراعظم، گشودند.

خانم مرکل قرار است پس از ۱۶ سال از مقام صدارت عظمای آلمان کناره‌گیری کند. او هم‌چنان محبوب‌ترین سیاستمدار این کشور به شمار می‌رود.

آنگلا مرکل روز جمعه در یک سخنرانی تبلیغاتی اعلام کرد:‌ «برای آن که آلمان باثبات بماند، باید آرمین لاشِت صدراعظم شود».

نظرسنجی‌های اولیه نیز حاکی از آن بود که آقای لاشت چند درصدی از رقیب خود از حزب چپ میانه یعنی الاف شولتز عقب است.

بیش از ۶۰ میلیون نفر از مردم آلمان واجد شرایط رای دادن در روز یکشنبه هستند و از این میان بیشتر رای‌دهندگان حفاظت از محیط زیست را از جمله مهم‌ترین اولویت‌های خود معرفی می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، حدود ۴۰ درصد از واجدان شرایط رای دادن در آلمان می‌گویند که هنوز مشخص نیست به کدام نامزد رای خواهند داد. ۴۰ درصد دیگر نیز پیشتر رای خود را از طریق پستی اعلام کرده‌اند.

در مجموع ۴۷ حزب و گروه در انتخابات آلمان شرکت دارند که از زمان اتحاد دو آلمان رقمی بی‌سابقه به شمار می‌رود.

شاید به همین دلیل باشد که برخی از رسانه‌ها انتخابات روز یکشنبه را «غیر قابل پیش‌بینی‌ترین» انتخابات تاریخ معاصر آلمان توصیف کرده‌اند.

پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که هیچ یک از دو حزب رقیب اکثریت لازم برای رهبری مستقل را کسب نخواهند کرد و همین می‌تواند باعث شود که هفته‌ها و شاید ماه‌ها برای تشکیل ائتلاف با احزاب دیگر در آلمان وقت صرف شود.

آرمین لاشت روز یکشنبه پس از انداختن رای خود به صندوق در حوزه انتخابیه شهر آخن در شمال‌غرب آلمان به خبرنگاران گفت که انتخابات امروز تعیین‌کننده مسیر آلمان در سال‌های پیش رو خواهد بود و از همین رو، تک‌تک رای‌ها شمرده خواهند شد.

در همین حال، خبرگزاری رویترز روز یکشنبه به نقل از یک عضو کمیسیون انتخابات گزارش داد میزان مشارکت تا ساعت دو بعدازظهر به وقت محلی ۳۶.۵ درصد بوده که در مقایسه با چهار سال پیش (۴۱.۱ درصد) کاهش یافته است.

این رقم البته آرای پستی را شامل نمی‌شود که انتظار می‌رود با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا از میزان آرای دستی در انتخابات ۲۰۱۷ بیشتر شود.