ایالات متحده روز چهارشنبه هفتم مهرماه اعلام کرد که با همکاری قطر یک شبکه بزرگ تأمین مالی حزب‌الله لبنان را تحریم می‌کند.

بنابر گزارش‌ها، این شبکه هفت‌نفره متشکل از شهروندان قطر، بحرین، عربستان سعودی و افراد فلسطینی است که از طریق یک شرکت املاک و مستغلات مستقر در منطقه خلیج فارس میلیون‌ها دلار به حزب‌الله و موسسات مرتبط با این گروه منتقل کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده که این هفت نفر، از جمله علی البنایی و علی لاری که هر دو تبعه قطر هستند، مخفیانه ده‌ها میلیون دلار برای این گروه شبه‌نظامی تحت حمایت ایران ارسال کرده‌اند و آمریکا و قطر در حال اقدامات تحریمی علیه این افراد هستند.

در این ارتباط، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای گفت که حزب‌الله از «شبکه‌های جهانی تأمین‌کنندگان مالی و شرکت‌های صوری برای پیشبرد فعالیت‌های مخرب خود» استفاده می‌کند و در ادامه از همکاری قطر در مقابله با این جریان قدردانی کرد.

آنتونی بلینکن افزود: «این یکی از مهم‌ترین اقدامات مشترکی است که ما تاکنون با یک شریک خود از شورای همکاری خلیج فارس انجام داده‌ایم و این امر همکاری گسترده دوجانبه ما در مقابله با تأمین مالی تروریسم را برجسته می‌سازد».

وزارت خزانه‌داری آمریکا خبر می‌دهد که در بحرین نیز حساب‌های بانکی برادرزاده علی البنایی از سوی مقامات بحرینی مسدود شده است و سه نفر در این رابطه تحت پیگرد قرار دارند.

بحرین روابط پرتنشی با ایران دارد اما قطر در عین حال که از متحدان آمریکا در منطقه است، روابط حسنه خود را با ایران حفظ کرده است.

قطر بارها در مورد این‌که برای جلوگیری از جمع‌آوری کمک‌های مالی برای گروه‌های افراطی در خاک خود «اقدامات کافی» انجام نداده، مورد انتقاد قرار گرفته است اما این نگرانی‌ها بیشتر مربوط به گروه‌های سنی مانند القاعده و طالبان بوده است.

روابط قطر با ایالات متحده در ماه اوت یعنی زمانی که قطر نقطه ترانزیت نیمی از صد هزاری نفری شد که از افغانستان می‌گریختند بهبود پیدا کرد.

حزب‌الله لبنان که ایالات متحده و چند کشور دیگر غربی آن را گروهی تروریستی می‌دانند، تبدیل به یک قدرت سیاسی در لبنان شده و اخیراً به دلیل کمبود شدید سوخت در لبنان، از ایران نفت وارد کرده است.