دو روز بعد از اظهارات رئیس‌جمهوری ایران درباره خط قرمز بودن تورم برای دولت، وزیر اقتصاد دولت اعلام کرده است «افزایش تورم در شهریور به هیچ وجه مطلوب نیست و با اقدامات که انجام خواهد شد ترمز افزایش قیمت‌ها کشیده می‌شود.»

احسان خاندوزی پنج‌شنبه ۸ مهرماه به خبرگزاری صدا و سیما گفت بخشی از تورم مربوط به افزایش قیمت ارز و همچنین فشار کسری بودجه در ماه‌های ابتدایی سال است که موجب برداشت بیش از اندازه از بانک مرکزی شد.

بر اساس آمارهای بانک مرکزی تورم شهریور ماه سال جاری به ۴۵.۸ درصد رسیده است.

مهمترین عامل تورم در ایران مربوط به افت ارزش ریال، همچنین افزایش افسارگسیخته نقدینگی است.

احسان خاندوزی گفته است٬ سیاست اقتصادی «با تاخیر» تاثیر خود را خواهد گذاشت و اگر دولت با ۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه در چهار ماهه نخست امسال از بانک مرکزی استقراض کرد این موضوع خود را در ماه‌های ششم و هفتم نشان می‌دهد.

وزیر اقتصاد ایران اضافه کرد، دولت سیزدهم برای کنترل افزایش قیمت‌ها اقداماتی در دستور کار قرار داده، از جمله کنترل نوسانات نرخ ارز از طریق افزایش فروش نفت و میعانات که در دستور کار قرار گرفته است.

اظهارات وی در حالی است که بر اساس گزارش خزانه‌داری کل کشور در ۴ ماه ابتدایی سال جاری خورشیدی تنها ۹ درصد از درآمدهای نفتی در نظر گرفته شده در بودجه دولت محقق شده است.

آمارهای بین‌المللی نیز نشان می‌دهد صادرات نفت ایران در ماه گذشته، اوت به شدت افت کرده و به زیر ۴۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

وزیر اقتصاد مدعی شد بر خلاف پنج ماهه ابتدایی سال، دولت سیزدهم در شهریور بدون یک ریال استقراض جدید از بانک مرکزی توانست بودجه خود را تامین کند و زودتر از پایان شهریور حقوق کارکنان دولت واریز شد.

اظهارات وی در حالی است که وزیر اقتصاد دولت روحانی نیز ۱۷ خرداد مدعی شده بود که سال گذشته دولت «حتی یک ریال» هم از بانک مرکزی قرض نگرفته، اما آمارهای بانک مرکزی ایران که روز سه‌شنبه ۱۲ مرداد منتشر شد نشان از رشد ۲۴ درصدی بدهی دولت به بانک مرکزی در سال گذشته خبر می‌دهد.