محمد رئیسزاده، رئیس بسیج جامعه پزشکی و رئیس دانشکده پزشکی بقیهالله وابسته به سپاه پاسداران به ریاست سازمان نظام پزشکی ایران انتخاب شده است.
این انتخاب با تصمیم مجمع عمومی هشتمین دوره سازمان نظام پزشکی و پس از برگزاری انتخابات پرحاشیه سراسری این نهاد که با رد صلاحیتهای گسترده همراه بود، صورت گرفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران، رئیس تازه سازمان نظامی پزشکی ایران پیشتر ریاست بسیج جامعه پزشکی کشور، معاونت دانشجویی علوم پزشکی شهید بهشتی و معاونت آموزشی و ریاست دانشکده پزشکی علوم پزشکی بقیهالله را بر عهده داشته است.
در انتخابات اخیر سازمان نظام پزشکی ایران، اکثریت پزشکان منتقد حاکمیت و یا نزدیک به اصلاحطلبان از جمله رئیس پیشین این نهاد، از سوی هیات نظارت بر انتخابات رد صلاحیت شده بودند.
در مجمع عمومی این سازمان محمدرضا ظفرقندی، رئیس کل پیشین این نهاد گزارشی از عملکرد دوره هفتم داد و از رد صلاحیتها در جریان انتخابات هشتمین دوره که ۲۵ تیرماه برگزار شده بود، انتقاد کرد.
آقای ظفرقندی گفت: هر کجا لازم بود اعتراض و از حقوق جامعه پزشکی دفاع کردیم.
رئیس سابق سازمان نظامی پزشکی ایران گفت: “وقتی ریاست یک انجمن علمی با بیش از سی سال سابقه رد صلاحیت می شود، اعضای جوان جامعه پزشکی با چه انگیزهای در این مسیر قدم بگذارند”.
آقای ظفرقندی در نامهای در ۱۵ تیرماه و پیش از انتخابات خطاب به جامعه پزشکی ایران، نسبت به روند اعمال شده در رد صلاحیتهای انتخابات و “بیتوجهی به هشدارها و مذاکرات انجام شده” انتقاد و بر لزوم احقاق حقوق آحاد جامعه پزشکی تأکید کرده بود.
وی نوشته بود که در نامهای به رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات این نهاد “در مورد ضرورت رعایت اصول قانونی و پرهیز از اعمال سلیقه و دخالتهای غیر موجه و جهتدار، نگاشته شد نهایتاً بسیاری از همکاران ارزشمند و چهرههای سرشناس و شاخص جامعه پزشکی، تعداد قابل توجهی از اساتید محترم و رؤسای انجمنهای علمی و افراد مورد توجه و اقبال عموم جامعه پزشکی از دایره انتخابات حذف و رد صلاحیت شدند”.
“در مواردی حتی همکاران ارجمند که در مرحله بررسی صلاحیتها در هیأتهای نظارت شهرستانها مورد تأیید مرجع قانونی قرار گرفته بودند در لحظه آخر و بدون فرصت و امکان اعتراض در هیأت مرکزی نظارت با ابلاغ رد صلاحیت مواجه شدند.”
سازمان نظام پزشکی ایران در دو سال اخیر و پس از شیوع ویروس کرونا در اسفند ۱۳۹۸ یکی از نهادهایی بود که مدام به سیاستهای ستاد مقابله با کرونا در ایران انتقاد میکرد و آن را به صورت علنی ابراز میکرد و مسئولان آن خواستار اعمال قرنطینه شدید و منع آمد و شد برای کنترل این بیماری و عدم فشار به جامعه پزشکی کشور میشدند.
انتقادات مدام این نهاد صنفی پزشکان از عملکرد مسئولان دولتی موجب شده بود که رسانههای وابسته به جریان اصولگرای ایران این سازمان را به سیاسیکاری در امر مقابله با کرونا متهم کنند.
واردات سریع واکسن کرونا به ایران و جلوگیری از ممنوع کردن واردات واکسن، از دیگر مواردی بود که سازمان نظام پزشکی به شدت بر آن اصرار داشت.
دو روز بعد از دستور رهبر ایران درباره ممنوعیت خرید واکسنهای ساخت آمریکا و بریتانیا، رئیس و مدیران ارشد دوره پیشین سازمان نظام پزشکی ایران در نامهای به رئیس جمهور از او خواستند برای تهیه واکسن کرونا بدون توجه به مسائل سیاسی، از تمام ظرفیتهای موجود استفاده کند.
رئیس وقت سازمان نظام پزشکی و سه مدیر ارشد دیگر این سازمان، تامین سریع و استفاده از واکسن مناسب و مؤثر را “تنها راه غلبه و قطع زنجیره” شیوع کووید ۱۹ عنوان کرده و خواهان دسترسی مردم و کادر درمان به واکسن “در کوتاهترین زمان ممکن” شده بودند.
محمدرضا ظفرقندی، یکشنبه ۱۷ مرداد در توئیتی با اشاره به ثبت بالاترین آمار ابتلا و مرگومیر کرونا در ایران نوشت که “آیا آنهایی که برای تحدید ورود واکسن بیانیه دادند، امروز پاسخگو هستند؟”
وی پیشتر و در تیرماه ۹۹ نیز گفته بود “تامین واکسن برای مردم یک اولویت حیاتی، قهری و قطعی است و این تامین باید در ابعاد وسیع و در بازه زمانی مشخص و محدود برای مردم فراهم شود. تامین ۵۰ میلیون واکسن در طول هشت ماه خیلی موثر نیست، بلکه این تعداد باید در عرض سه ماه تامین و تزریق شود. زیرا اگر فاصله بیفتد، زنجیره ویروسی قطع نمی شود”.