پس از گذشت ۱۲ ساعت از شنیده شدن صدای آژیر قرمز در مناطقی از تهران و تغییر مسیر یک هواپیما از تهران به باکو، مقام‌های دولت ایران اظهار نظرهای متعدد و مبهمی درباره این وقایع مطرح می‌کنند.

در نخستین اظهار نظر پیرامون این موضوع، حمیدرضا گودرزی، معاون امنیتی استانداری تهران گفت در سیستم صوتی سازمانی در حوالی شهرک آزمایش تهران «اختلال» ایجاد شده و «مشکل امنیتی» وجود ندارد.

او علت اصلی را «اتصالی برق» در این مجموعه دانست، ولی منصور درجاتی، مدیرکل بحران استان تهران علت «اختلال» در این سامانه را «نفوذ آب ناشی از بارش شدید باران به ساختمان یکی از سازمان‌ها در غرب تهران» عنوان کرد.

مقام‌های مسئول اشاره نکرد‌ه‌اند که «اختلال» مربوط به کدام سازمان بوده است.

شهرام آدم‌نژاد، جانشین وزیر راه در ستاد مدیریت بحران این وزارتخانه نیز گفت: «نمی‌داند آژیر مربوط به کدام مجموعه» بوده، ولی مربوط به وزارت راه نبوده است.

حمیدرضا گودرزی، معاون امنیتی استانداری تهران همچنین درباره علت بازگشت هواپیمای ترکیش‌ایر از تهران به باکو گفته است که تشخیص خلبان این بوده که به دلیل «شرایط جوی» به باکو برود.

ابوالقاسم جلالی، معاون سازمان هواپیمایی ایران نیز در اظهار نظری مشابه گفته است که تغییر مسیر هواپیما ارتباطی به «صدای آژیر در تهران» نداشت و این هواپیما چند ساعت بعد به تهران بازگشته و در فرودگاه «امام خمینی» به زمین نشسته است.

خبرگزاری مهر نیز به نقل از یک مقام مسئول نوشت که این پرواز امکان نشستن در فرودگاه اصفهان را نیز داشت «ولی خلبان تصمیم می‌گیرد هواپیما را در فرودگاه باکو بنشاند».

او گفته است که چون «دید افقی در فرودگاه امام خمینی» کاهش یافته بود «هواپیمایی ترکیش‌ایر اجازه فرود به خلبان در دید ۸۰۰ متر را نداده» است.

با وجود این اظهارنظرهای کلی و کمابیش هماهنگ از سوی مقام‌های دولتی، در شبکه‌های اجتماعی برخی از خبرنگاران رسانه‌های داخل ایران روایت‌های متفاوتی از ماجرا داده‌اند.

مهدی بختیاری، مدیرکل سیاسی خبرگزاری تسنیم در توییتی نوشت که علت تغییر مسیر هواپیمای ترکیش، «نقص فنی» بوده است.

یک اکانت توییتری دیگر به نام «آئرورا اینتل» نیز که مسیر پرواز را رصد می‌کرد، در توییتی نوشته است که شنیدن صدای آژیر در تهران به حرکت کردن یک هواپیما در اطراف یک سیستم دفاع هوایی مجموعه تولید موشک بالستیک ارتباط داشته است

شهرام آدم‌نژاد، معاون وزیر راه، اما اخبار مبتنی بر این که پس از اینکه هواپیما بیش از حد ارتفاع کم کرده و آژیر هشدار زده شده، گفت «چنین چیزی را نشنیده» ولی فرود هواپیماها تحت استانداردهای لازم صورت می‌گیرد.

حسین دلیریان، خبرنگار حوزه دفاعی که سابقه همکاری با خبرگزاری فارس را دارد، در توییتی با اشاره به ابهام‌های موجود در این ماجرا، از نحوه اطلاع‌رسانی مسئولان حکومت ایران انتقاد کرده و نوشته است: «دشمن اینقدر فضارو مناسب دیده که میگه F-35 دیشب اومده تهران رو زده و رفته.»

اشاره این خبرنگار به ایدی کوهن، تحلیل‌گر اسرائیلی است که در توییتی مرتبط با شنیده شدن صدای آژیر نوشته بود جت‌های اف-۳۵ اسرائیل در آسمان تهران پرواز داشته‌اند.

خبرگزاری تسنیم در واکنش به این موضوع، به نقل از « یک مقام آگاه در نیروهای مسلح» ایران نوشته است پرواز جت‌های اف-۳۵ یک «شایعه» است و « ماجرای دیشب هیچ ارتباطی با تهدیدات هوایی که منجر به فعال شدن سیستم پدافند هوایی کشور بشود نداشته است».