نشست وزرای کشور اتحادیه اروپا درباره مهاجرت و وضعیت افغانستان امروز جمعه هشتم اکتبر/۱۶ مهر در لوکزامبورگ برگزار می‌شود. یک روز پیش از برگزاری این نشست، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست تا پنج سال آینده ۴۲ هزار و ۵۰۰ مهاجر افغانستانی را بپذیرند. در پی درخواست کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان، اتحادیه اروپا پذیرش این تعداد مهاجر افغانستانی واقع بینانه خواند.   

قرار است وزرای کشور اتحادیه امروز جمعه هشتم اکتبر/۱۶ مهر در لوکزامبورگ دیدار و در مورد مهاجرت و وضعیت افغانستان  بحث و گفت‌وگو کنند.

پذیرش مهاجران افغانستانی که کشور خود را ترک کرده و در کشورهای همسایه بسر می‌برند، یکی از محورهای اصلی نشست امروز خواهد بود.   

یک روز پیش از برگزاری نشست وزرای کشور اتحادیه اروپا، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان از اتحادیه اروپا خواست تا پنج سال آینده ۴۲ هزار و ۵۰۰ مهاجر افغانستانی را بپذیرد.

پس از درخواست کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان، اتحادیه اروپا پذیرش ۴۲ هزار و ۵۰۰ مهاجر افغانستانی را واقع بینانه خواند و افزود، تصمیم‌‌گیری در این مورد به عهده کشورهای عضو است.

فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان در جلسه‌ای که روز پنج‌شنبه هفتم اکتبر/۱۵ مهر با حضور جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و ایلوا یوهانسون، مسئول سیاست داخلی این اتحادیه برگزار شد، این درخواست را مطرح کرد. 

وی در توییتی نوشت، طبق برآوردها، ۸۵ هزار نفر از مردم افغانستان طی پنج سال آینده از این کشور خارج خواهند شد و کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌توانند محل اسکان نیمی از این تعداد باشد. 

At the EU High-level Forum on providing protection to Afghans at risk I said to the @EU_Commission and European governments that 85,000 Afghan refugees are likely to need urgent resettlement places in the next 5 years and asked the EU to consider offering half of these places. pic.twitter.com/lbTHDORZui— Filippo Grandi (@FilippoGrandi) October 7, 2021

در همین حال، فیلیپو گراندی تاکید کرد که پذیرش ۴۲ هزار و ۵۰۰ مهاجر افغانستانی یک فرایند بلند مدت است و در حال حاضر باید به وضعیت ۲۲ هزار مهاجری که از افغانستان به ۲۴ کشور عضو اتحادیه اروپا انتقال داده شده‌اند، رسیدگی کرد. 

کمیسر عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان همچنین از اتحادیه اروپا و جامعه جهانی خواست کمک‌های بشردوستانه خود به افغانستان را ادامه دهند.