اخبار روز: شبکه یاری کودکان کار که متشکل از ۴۰ تشکل مردمنهاد است به مناسبت روز جهانی کودک طی انتشار بیانیه ای تاکید کرد که متولیان مرتبط با حوزه کودکان سالهاست که با تغییر این روز به هفته ملی کودک سعی دارند به آحاد جامعه بگویند که حقوق کودکان و مسائل مربوط به کودکان برایشان پر اهمیت است. این که آیا در عمل هم واقعا چنین بوده یا خیر را باید افکار عمومی، خانوادهها و خودِ کودکان بسنجند. این بیانیه مسئولیت سازمانها و نهادهای متولی کودکان را در برابر حق برخورداری برابر همه کودکان از آموزش و تحصیل، حذف کار کودک و ممنوعیت هرگونه بهرهکشی از کودکان به خصوص در بدترین اشکال کار کودکان و پایبندی به مقاوله نامه ۱۸۲ سازمان جهانی کار، پایبندی به تعاریف جهانی سن کودکی و ممنوعیت ازدواج کودکان در سنین کودکی، اصلاح و به روزآوری قوانینی که باعث رواج پدیده کودک آزاری میشود، توجه به توسعه عدالت آموزشی، عدالت اقتصادی و عدالت اجتماعی با محور قرار دادن نیازهای اولیه کودکان را یاد آور شده و تاکید کرده است که پایبندی به بند بند مفاد پیماننامه جهانی حقوق کودک وظیفه متولیان امور بوده و شبیهسازیهای وطنی تحت عناوین مختلف از جمله سند ملی حقوق کودک نمیتواند جایگزین پیماننامه شود
متن کامل بیانیه را بخوانید:
روز کودک که فرا میرسد، یک بار دیگر مسئولیتهای بیشمار ما را در قبال کودکان و نوجوانان عزیز کشورمان یاد آور میشود. متولیان مرتبط با حوزه کودکان سالهاست که با تغییر این روز به هفته ملی کودک سعی دارند به آحاد جامعه و به کنشگران مدنی حوزه حقوق کودکان و نهادهای مدنی یادآور شوند که دوره کودکی، حقوق کودکان و مسائل مربوط به کودکان برایشان پر اهمیت است. این که آیا در عمل هم واقعا چنین بوده و مسئولین امر همراه با تغییر روز کودک به هفته ملی، به وظایف و مسئولیتهای خود در خصوص کودکان و نوجوانان عزیز کشورمان نیز پایبند بودهاند یا خیر را باید افکار عمومی، خانوادهها و خودِ کودکان بسنجند.
در سالی که پشت سر گذاشتهایم بیماری کووید-۱۹ همچنان گریبانگیر جهان بوده و بسیاری از کودکان جهان از عوارض مستقیم و غیر مستقیم این بیماری در امان نبودهاند، از محرومیت از آموزش، بیکاری والدین تا از دست دادن پدر یا مادر یا هر دو والد و …
با برگزاری آموزشهای غیر حضوری میلیونها دانشآموز در سرتاسر جهان به دلیل نداشتن ابزارهای الکترونیک و دسترسی به اینترنت از تحصیل بازماندهاند که در کشور ما نیز با اعلام مسئولین مربوطه حدود سه و نیم میلیون دانشآموز از حق تحصیل محروم شدهاند.
نابرابری اقتصادیاجتماعی برخاسته از شیوع ویروس کرونا خانوادههای فقیر جوامع را هدف گرفته و در کشورهایی که دولتها برنامه جدی حمایتی و خدمات رفاهی از مردم کشورشان نداشتهاند بیشترین آسیبها متوجه کودکان این خانوادهها شده است.
به دلیل شرایطی که در افغانستان حاکم شد و سلطه سوال بر انگیز و پر شبهه طالبان بر افغانستان سبب شده که موج مهاجرت افغانستانیهایی که در وطن خود احساس امنیت نمیکردند آغاز شود و کشور ما یکی از مقاصد اصلی پناهجویان افغانستانی است. از این رو مسئولیت ما در قبال این گروه از انسانهای درد کشیده و نیازمند حمایت را بیشتر کرده و بر عهده مسئولین است که از کمکهای انساندوستانه و اسکان و حمایت همهجانبه از کودکان (حقوقی، معیشتی، بهداشتی، آموزشی) دریغ نکنند.
شبکه یاری کودکان کار متشکل از ۴۰ تشکل مردمنهاد ضمن شادباش فرارسیدن روز جهانی کودک یک بار دیگر مسئولیت سازمانها و نهادهای متولی کودکان را در برابر حق برخورداری برابر همه کودکان از آموزش و تحصیل، حذف کار کودک و ممنوعیت هرگونه بهرهکشی از کودکان به خصوص در بدترین اشکال کار کودکان و پایبندی به مقاوله نامه ۱۸۲ سازمان جهانی کار، پایبندی به تعاریف جهانی سن کودکی و ممنوعیت ازدواج کودکان در سنین کودکی، اصلاح و به روزآوری قوانینی که باعث رواج پدیده کودک آزاری میشود، توجه به توسعه عدالت آموزشی، عدالت اقتصادی و عدالت اجتماعی با محور قرار دادن نیازهای اولیه کودکان و … را یاد آور شده و تاکید میکند که پایبندی به بند بند مفاد پیماننامه جهانی حقوق کودک که کشور ما در سال ۱۳۷۳ به آن پیوسته وظیفه متولیان امور بوده و شبیهسازیهای وطنی تحت عناوین مختلف از جمله سند ملی حقوق کودک نمیتواند جایگزین پیماننامه شود.