سازمان ملل متحد ابراز نگرانی کردهاست که در صورت عدم اقدام فوری، امسال حدود یک میلیون کودک در افغانستان بر اثر “سوءتغذیه شدید”، جان خود را از دست خواهند داد.
صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) به همین خاطر خواستار اقدام فوری برای کمک به کودکان در این کشور شده است. عمر عبدی، معاون اجرایی یونیسف، این اظهارات را در پایان یک سفر چهار روزه به دو کشور افغانستان و پاکستان بیان کرده است.
بیماریهایی مانند سرخک و اسهال یکی دیگر از چالش های بزرگ در میان کودکان افغانستان است.
آقای عبدی در دیدار با مقامات طالبان در کابل بر لزوم دریافت مراقبتهای اولیه بهداشتی، غذا، آبپاک آشامیدنی و سایر مایحتاج اولیه کودکان افغان در اسرع وقت تأکید کرد و قول داد که صندوق کودکان سازمان ملل متحد برای این کار تمام توان خود را انجام خواهد داد.
ترس از فاجعه انسانی
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) نیز هشدار داده است که باید به نیازمندان افغانستان قبل از فرا رسیدن فصل زمستان کمک شود در غیر این صورت عواقب آن میتواند وخیم باشد.
این آژانس می گوید شمار آوارگان ناشی از جنگ در این کشور حالا به ۳.۵ میلیون نفر افزایش یافته است.
بابر بلوچ، سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به خبرگزاری رویترز در اسلام آباد گفت که تعهدات در مورد کمک به افغانستان باید عملی شوند و قبل از زمستان به نیازمندان کمک شود.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می گوید حتی پیش از آنکه طالبان کنترل کابل را در دست بگیرند، حدود نیمی از مردم افغانستان به کمک نیاز داشتند.
بابر بلوچ گفت: “ما زمان بسیار کمی برای کمک به نیازمندان و فقرا داریم. زمستان در راه است. ترس ما این است که اگر به زودی به آنها کمک نکنیم، عواقب آن بسیار بسیار نگران کننده و دشوار خواهد بود.”
اما به گفته بابر بلوچ “میتوان از این امر جلوگیری کرد و به هر قیمتی باید از یک فاجعه انسانی دیگر جلوگیری کرد.”
این دومین بار در کمتر از یک هفته است که کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در مورد یک بحران انسانی در افغانستان هشدار می دهد.
چند روز پیش، رئیس این آژانس گفت که کمکها باید ظرف چند هفته به افغانستان تحویل داده شود.
سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد هشدار داد که آثار یک فاجعه انسانی احتمالی در افغانستان محدود به این کشور نخواهد بود و میتواند فراتر از افغانستان نیز گسترش یابد.
وی گفت: “نگرانی ما این است که مشکلات افغانها افزایش یابد و افراد بیشتری آواره شوند. این احتمال وجود دارد که این تاثیرات به خارج از افغانستان یعنی پاکستان و ایران نیز گسترش بیابد.
از زمان کنترل طالبان بر کابل نزدیک به دو ماه پیش، کمکهای بینالمللی با مشکل مواجه شدهاست.
به گفته بری از خبرنگاران به رسمیت شناختن رژیم طالبان از سوی جامعه در این زمینه مشکلاتی ایجاد کرده است چون که این امر ارایه کمکها را با چالشهایی روبرو کرده است.
دولت طالبان متعهد شده است که برای کمک به مردم با آژانسهای بینالمللی کمکرسانی همکاری کند.
در چند هفته گذشته، برخی کشورهای همسایه نیز به مردم افغانستان کمک کرده اند، اما این کمکها بسیار کمتر از آن چیزی است که در سطح گسترده به آن نیاز است.
ادامه جنگ میان نیروهای امنیتی افغانستان و طالبان؛ ۸۰ هزار کودک آواره شدهاند