گروه داعش بار دیگر در جریان تبلیغات مذهبیاش، شیعیان را “خطرناک” توصیف کرده و آنها را تهدید کرده که از “بغداد تا خراسان” هدف حمله قرار خواهد داد.
در سرمقاله تازهترین شماره نشریه هفتگی “النبا” که توسط کانال تلگرام این گروه منتشر میشود، تاکید شده که اعضای این گروه به “اماکن نیایش و مراکز” شیعیان نیز حمله خواهند کرد.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، گروه داعش در این کشور که با نام “داعش خراسان” فعالیت میکند، حملاتی علیه شیعیان این کشور انجام داده است.
در یکی از مرگبارترین این حملات که حدود یک هفته پیش رخ داد، دستکم ۵۰ نفر که برای شرکت در نماز جمعه در مسجدی در کندز جمع شده بودند، کشته شدند.
تهدیدهای جدید داعش نیز ساعتی قبل از حمله تازه این گروه به نمازگزاران شیعه در قندهار منتشر شده است.
در آن حمله که روز جمعه (دیروز) رخ داد، دستکم ۴۰ تن در مسجدی در قندهار کشته شدند.
در سرمقاله نشریه “النبا” تصریح شده که حملات به شیعیان ادامه خواهد یافت.
در این مطلب آمده است که “دشمنی شیعیان با سنیها” در حال افزایش است و پیروان این مذهب در حال تثبیت “هلال شیعی” در خاورمیانه هستند.
“هلال شیعی” اصطلاحی است که عموما برای توصیف آنچه “تهدید شیعیان” در خاورمیانه خوانده میشود به کار میرود و اشارهای است به مناطقی که شیعیان در آن از اکثریت جمعیتی برخوردارند.
این مناطق از شمال شرقی عربستان و بحرین آغاز میشود و علاوه بر کشور ایران، شامل بخشهایی از کشورهای عراق، سوریه و لبنان نیز هست.
علاوه بر گروه داعش، رقبای منطقهای ایران نیز هر از گاهی از این اصطلاح برای اشاره به فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه استفاده میکنند.
در سرمقاله نشریه “النبا” آمده است: “هر زمان که رافضیها [صطلاحی که سنیهای تندرو برای توهین به شیعیان از آن استفاده میکنند] در یک کشور، شهر یا حتی یک روستا به قدرت میرسند، اولین اقدامشان راهانداختن جنگی با سنیهاست.”
در این مطلب همچنین به طور مشخص به شیعیان هزاره افغانستان اشاره شده و آمده است که آنها متحد ایران هستند و در کنار نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا با داعش جنگیدهاند.
اقلیت هزاره در افغانستان از جمله اقوام این کشور هستند که به طور مرتب هدف آزار و گاهی حملات سنیهای تندرو قرار میگیرند.
در عین حال حملات گروه داعش به شیعیان خلاصه نمیشود و این گروه، مسلمانان سنی را نیز که با آنها مخالفت کنند، هدف قرار میدهند.
این گروه در حال حاضر با گروه اسلامگرای طالبان نیز مخالف است و حملاتی به طالبان انجام داده است.
در مطالب نشریه “النبا” طالبان متهم شده است که از آمریکا کمک تسلیحاتی و مالی دریافت میکند.
داعش همچنین گروه اخوانالمسلمین را که یک گروه اسلامگرای سنی است، به “ارتداد” متهم میکند.
آیا طالبان میتواند در مقابل داعش مقاومت کند؟