دادگاهی در بحرین هشت نفر را به اتهام برنامه‌ریزی برای گرفتن انتقام کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه به حبس ابد محکوم کرد.

رسانه‌های محلی گزارش کرده‌اند که متهمان، “گروهی مورد حمایت ایران بودند.”

تهران همواره ادعاهای بحرین را مبنی بر دخالت در امور داخلی این کشور، رد کرده است.

قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه و ابومهدی مهندس فرمانده کتائب حزب‌الله و معاون رئیس حشد شعبی در حمله پهپادی ارتش آمریکا شدند. مقامات ایران همواره تهدید کردند که “انتقامی سخت” از آمریکا خواهند گرفت.

رابطه ایران و بحرین همواره پرتنش بوده اما بعد از حمله عده‌ای “حزب‌اللهی” به سفارت عربستان در تهران، منامه رابطه دیپلماتیک خود با تهران را قطع کرد.

پیش از آن نیز در جریان تحولات مشهور به “بهار عربی” بحران در روابط ایران و بحران بالا گرفت. بحرین نیز صحنه تجمع‌های بزرگ اعتراضی بود که از طرف نیروهای امنیتی بحرین، با همکاری نیروهای عربستان و امارات به شکل خشونت‌باری سرکوب شد.

ایران اما سیاست بحرین در قبال معترضان را محکوم کرد و در اعتراض به حضور نیروهای نظامی عربستان و امارات متحده عربی برای کمک به سرکوب معترضان، به سه مرجع بین‌الملی از جمله شورای امنیت سازمان ملل نامه نوشت.

بسیاری از اکثریت شیعه بحرین، می‌گویند حکومت، که در کنترل سنی‌ها است، علیه آنها تبعیض قائل می‌شود.

در قدرت قرار گرفتن خاندان سنی مذهب آل خلیفه در بحرین با وجود اکثریت شیعه مذهب این کشور، تنش را، به تصویر برجسته روابط تهران-منامه تبدیل کرده است.

در سال‌های اخیر علاوه بر صدها تن از شهروندان شیعه بحرینی، ده‌ها نفر در این کشور به اتهام رابطه با ایران و سپاه پاسداران محاکمه شده‌اند.

بحرین در عین حال یکی از کشورهای شش گانه عضو شورای همکاری خلیج فارس است. این کشور همراه دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس عموما در بیانیه پایانی نشست‌های رسمی خود ادعای مالکیت امارات متحده عربی بر سه جزیره ایرانی را در خلیج فارس مطرح می‌کند و ایران را اشغالگر جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک می‍خواند.

ایران همواره ادعای مالکیت بحرین را رد کرده است.