هکرهای ناشناس شامگاه سه‌شنبه، چهارم آبان، اسامی صدها تن از نظامیان عضو یک یگان رزمی ارتش اسرائیل و جزئیاتی از زندگی آنها را منتشر کردند. رسانه‌های اسرائیل این هکرها را مرتبط با ایران نامیدند.

به نوشته وب‌سایت خبری وای‌نت، جزئیات زندگی شخصی این نظامیان، از جمله محل زندگی، شماره تلفن، رده نظامی، ای‌میل و نیز اظهارنظر ارتش در مورد وضعیت روحی، اجتماعی و اقتصادی خانواده نظامیان در اینترنت منتشر شده است.

از جمله در کنار نام یک نظامی نوشته شده است که او از خانواده‌ای آسیب‌پذیر و بدون پشتوانه است. در کنار نام یک فرد دیگر نوشته شده که او بارداری همسرش را دلیل عدم پیوستن به دوره ذخیره امسال ارتش ذکر کرده است.

به نوشته وای‌نت، اسامی دانش‌آموزانی نیز که دوره آمادگی برای ورود به ارتش را می‌گذرانند، از رایانه‌های وزارت دفاع به سرقت رفته است.

یکی از نظامیانی که هویت و جزئیات زندگی‌اش منتشر شده، در گفت‌وگو با وای‌نت از این امر ابراز نگرانی کرده و پرسیده که چگونه این اطلاعات به دست هکرها رسیده است.

گروه منتشرکننده‌ی اطلاعات، خود را «ستاد موسی» نامیده و اطلاعات یادشده را در بخش تاریک اینترنت و کانال‌های تلگرامی منتشر کرده است.

به نوشته وای‌نت، «ستاد موسی» روز دوشنبه این هفته نیز عکس‌هایی از بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، را منتشر کرده و مدعی شد که «او زیر رصد» این گروه است.

به نوشته وای‌نت، اسرائیل در این رویداد به ایران مظنون است.

با این حال ستاد سایبری اسرائیل بدون اشاره به نام ایران یا عوامل احتمالی دیگر، روز پنجم آبان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این ستاد از مدتی پیش نسبت به ضعف امنیتی برخی ارگان‌های اسرائیلی در رویارویی با این نوع حملات هشدار داده بود. این ستاد بر لزوم «به‌روز کردن» راه‌های مراقبت از داده‌ها تاکید کرد.

اسرائیل خود را یک قدرت بزرگ سایبری می‌داند و نرم‌افزارهای قوی ساخت این کشور برای جاسوسی در سراسر جهان به کار می‌رود.

بدافزار جاسوسی پگاسوس، ساخت شرکت اسرائیلی ان‌اس‌او، که با مجوز وزارت دفاع اسرائیل به مشتریان جهانی و از جمله دولت‌های دیکتاتوری فروخته شده، بار دیگر در هفته‌های اخیر در کانون گزارش‌های متعدد بین‌المللی بوده است.

با این حال، حملات سایبری به برخی از نهادها و شرکت‌های اسرائیلی در دوره اخیر به‌شدت افزایش یافته است. تا چند سال پیش اسرائیل حزب‌الله و حماس را عامل این حملات می‌دانست اما به تازگی، بیشتر به ایران و هکرهای مرتبط با نهادهای امنیتی و اطلاعاتی ایران مظنون است.

برخی رسانه‌های اسرائیل اشاره کرده‌اند که انتشار اطلاعات شماری از نظامیان کشورشان چند ساعت پس از آن بوده که هک سایبری بزرگ، پمپ ‌بنزین‌های سراسر ایران را هدف قرار داد و کار سوخت‌رسانی در ایران را به طرزی کاملا بی‌سابقه متوقف کرد.

معلوم نیست چه ارتباطی میان این دو موضوع وجود دارد و تاکنون هیچ مقام رسمی در ایران به نام اسرائیل در این زمینه اشاره نکرده است.

در این میان، گزارشگران نظامی و کارشناسان خاورمیانه‌ای در شبکه‌های کان، ۱۲ و ۱۳ تلویزیون اسرائیل، حمله سایبری صورت گرفته در ایران را به گونه‌ای بازتاب داده‌اند که گویا ادامه حملات منتسب به اسرائیل علیه ایران است.

شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل سه‌شنبه شب گفت که حمله سایبری به سامانه کشوری پمپ‌ بنزین‌های ایران می‌تواند کار عواملی باشد که به اهداف ایرانی و متحدان آن در سوریه یا سایت‌های اتمی ایران حمله می‌کنند.