نخستین روز جشنواره فیلم فجر با انتقاد از رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی کرونا روبرو شده است.
علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و معاون وزیر بهداشت ایران گفت کارشناسان وزارت بهداشت تا آخر هفته از شیوه برگزاری جشنواره فیلم فجر گزارشی تهیه خواهند کرد و اگر مشاهده شود که پروتکلهای رعایت نشدهاند از برگزاری جشنواره در هر مرحلهای که باشد جلوگیری میشود.
آقای رئیسی امروز (دوشنبه ۱۳ بهمن) به ایسنا گفت قرار بوده است “حداکثر از ۳۰ درصد ظرفیت سالنها استفاده شود.”
تصاویری که از مراسم افتتاحیه و اولین روز این جشنواره منتشر شد انتقادهای بسیاری را بهمراه داشته است؛ انتقاد به برگزاری خود این مراسم در زمان شیوع کرونا و اینکه بازیگران و افراد سرشناس حاضر در این جشنواره پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت نکردهاند.
علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران هم هشدار داد که “نقض پروتکلها” در جشنواره فیلم فجر “بسیار نگران کننده است.”
آقای زالی از افزایش بستری در بیمارستانهای استان تهران نیز ابراز نگرانی کرد و گفت: “برخلاف روزهای گذشته به رکورد جدیدی رسیدیم و شاهد بستری ۲۱۲۰ نفر بودیم در حالیکه این رقم در هفتههای گذشته زیر ۱۸۰۰ نفر بود.”
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران هم از عدم رعایت پروتکلها در جشنواره فیلم فجر ابراز تاسف کرد و گفت حتی برای برگزاری مراسم سالگرد انقلاب هم “هیچ تجمعی در استان تهران قابل قبول نیست.”
آقای محسنی بندپی از سازمان تبلیغات اسلامی هم انتقاد کرد و گفت با اینکه قرار بوده مراسم سالگرد انقلاب با کمترین تعداد برگزار شود اما دیروز “۴۵۰ نفر” به مقبره آیتالله خمینی رفتهاند.
سی و نهمین جشنواره فیلم فجر از دیروز آغاز شده و قرار است تا ۲۲ بهمن ماه ادامه داشته باشد.
این جشنواره امسال در ۷۰ سالن و ۴۱ مرکز در تهران و شهرهای اطراف تهران برگزار میشود و فروش بلیت از گیشه که قبلا محدود بود، امسال کاملا حذف شده است.
ضدعفونی سالنهای سینما، علامت گذاری صندلیها و فاصلهگذاری بین تماشاچیان، اندازه گیری دمای بدن افراد پیش از ورود به سالن از جمله اقداماتی هستند که برای مقابله با شیوع کرونا انجام میشوند.
مخالفان برگزاری جشنواره معتقدند که جمع شدن این تعداد، عامل شیوع کرونا و خطرناک است.
در همین حال آمار رسمی حاکی از مرگ ۷۹ بیمار و شناسایی ۶۵۹۷ بیمار جدید در شبانه روز گذشته است.
به این ترتیب آمار کل در ایران به یک میلیون و ۴۲۴ هزار و ۵۹۶ نفر و شمار جانباختگان به ۵۸ هزار و ۳۸ نفر رسیده است.
خط قرمز ایران خرید واکسن در ایران: ‘مهم این است که از مبدا انگلیس و آمریکا نباشد’
در حالیکه در بسیاری نقاط دنیا برنامه واکسیناسیون گسترده برای مهار همهگیری کرونا در جریان است، بحثها و اظهارات ضد و نقیض درباره کشور سازنده و نوع واکسن کرونا در ایران ادامه دارد؛ بحثهایی که با سخنان آیتالله خامنهای در مخالفت با واکسنهای ساخت آمریکا و بریتانیا بالا گرفت.
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران امروز از ادامه “فرآیند بررسی مدارک واکسنهای خارجی کرونا” خبر داد و بار دیگر تاکید کرد که “مهم این است که از مبدا انگلیس و آمریکا نباشد، در این صورت پس از بررسی و تایید، قابل خرید و واردات است.”
آقای جهانپور بار دیگر از خرید واکسن اسپوتنیک ساخت روسیه دفاع کرد و گفت این واکسن “شرایط قابل قبولی دارد.”
سازمان بهداشت جهانی و اتحادیه اروپا هنوز واکسن اسپوتنیک را تایید نکردهاند اما این واکسن در برخی کشورها مجوز گرفته و تزریق آن آغاز شده است.
آقای جهانپور تایید سازمان بهداشت جهانی را برای واکسن اسپوتنیک ضروری ندانست و گفت تایید مرجع ملی، سازمان غذا و داروی ایران، کافی است.
خرید واکسن از روسیه که در پی سفر وزیر خارجه ایران به این کشور انجام شد و صدور مجوز اضطراری برای آن با مخالفت برخی از پزشکان و حتی مقامات بهداشتی ایران رو به رو شده است.
در همین حال علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت به “مشکل” تامین واکسن اشاره کرده و گفته است “مطمئن نیستیم واکسن به تعداد زیاد تا انتهای سال به دستمان برسد.”
او همچنین گفت مذاکره با هند و چین برای خرید واکسن ادامه دارد.
اولین محموله واکسن اسپوتنیک ‘هفته آینده’ از روسیه وارد ایران میشود
محمد اسلامی وزیر راه امروز اعلام کرد اولین محمولههای واکسن اسپوتنیک “با حجم کم” تا هفته آینده با “پروازی ویژه” وارد ایران میشود
کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه نیز پیشتر گفته بود “اولین محموله این واکسن تا ۱۶ بهمن به ایران ارسال خواهد شد و محمولههای بعدی آن نیز بتدریج در بهمن و اسفند وارد میشوند.”
آرژانتین، بولیوی، الجزایر؛ تونس، گینه، ترکمنستان، پاراگوئه و مجارستان از جمله کشورهایی هستند که مجوز استفاده از واکسن اسپوتنیک را صادر و این واکسن را از روسیه خریدهاند. امارات متحده عربی هم مجوز استفاده اضطراری از این واکسن را صادر کرده است.
در همین حال دانشمندان بریتانیا و روسیه گروهی تشکیل دادهاند تا با همکاری مشترک به ترکیب موثرتری از واکسن استرازنکای دانشگاه آکسفورد و اسپوتنیک برسند.
برنامه واکسیناسیون
مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اولویتهای واکسیناسیون را اعلام کرده و گفته است واکسیناسیون از زمستان امسال با کادر درمانی و پزشکی شروع خواهد شد و تا اسفند ۱۴۰۰ به همه نوبت خواهد رسید.
او گفت قرار است حدود ۱۶ میلیون دوز واکسن از مجموعه کوواکس (سازمان بهداشت جهانی)، بیش از ۲۵ میلیون دوز از واردات و ۲۵ میلیون دوز از تولید داخلی تامین شود.
او پیشبینی کرد نوبت دوم واکسیناسیون بهار تا تیرماه سال آینده باشد برای افراد بالای ۶۵ سال و افراد ۱۶ تا ۶۴ سال با بیماری زمینهای. مرحله بعد مرداد تا آذر ۱۴۰۰ است برای واکسیناسیون “ساکنان مراکز شلوغ” و در نهایت مرحله آخر زمستان ۱۴۰۰ که همه را شامل شود.