گروه هکرهای سایبری “عدالت علی” مدارکی امنیتی مرتبط با زندان اوین را که با رده “محرمانه” طبقه‌بندی شده برای بی بی سی فارسی ارسال کرده است.

گروه هکرهای “عدالت علی” پیشتر شبکه دوربین‌های مداربسته زندان اوین را هک کرده بود.

اکنون این گروه اسناد محرمانه‌ای را منتشر کرده است که در آن خطاب به سرپرست زندان اوین توصیه‌هایی محرمانه صورت گرفته است.

در یکی از این اسناد که به تاریخ ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸ است نوشته شده است که “با توجه برخی تحرکات مبنی بر تجمع غیرقانونی و اغتشاش خیابانی در شهرستان های استان های مختلف به بهانه اعتراض به سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین، احتمال بروز اقدامات خرابکارانه در سطح خیابان ها و تعرض به اماکن دولتی از جمله اماکن قوه قضائیه وجود دارد”.

در این سند که به امضای سرپرست حفاظت و اطلاعات زندان اوین رسیده است از او خواسته شده تا “اقدامات حفاظتی” تشدید شود.

در این این اسناد “محرمانه- فوری” از جمله خواسته شده تا از تردد “افراد متفرقه به مراکز بایگانی و نگهداری اسناد” جلوگیری شود.

همچنین مسئول حفاظت و اطلاعات زندان اوین خطاب به سرپرست این زندان یادآور شده که در زمان تجمع در مقابل بازداشتگاه “هدف حفظ مقر [است] و یگان حفاظت باید در این خصوص اقدامات لازم را معمول نماید”.

دریکی دیگر از این اسناد که تاریخ ۲۶ آبان ۹۸ بر روی آن ثبت است اداره کل زندان های استان تهران به مدیران و روسای زندان‌های تهران ارسال شده است در خصوص حمله به زندان “رجائی شهر جهت آزادی زندانیان سیاسی در بند” هشدار داده شده است.

سلاح گرم

در سندی دیگر به تاریخ چهارم دیماه ۱۳۹۸ که اداره کل زندان های استان تهران – یگان حفاظت آن را ارسال کرده است، آمده “برخی یگان‌ها در مدیریت و کنترل اغتشاشات اخیر و بکارگیری از سلاح گرم برای جلوگیری از اغتشاشگران و همچنین حفاظت از مقر و امکان تحت پوشش دچار ابهام بوده” و سپس خطاب به آنها نوشته “هر چند در دستورالعملهای صادره همیشه تلاش نموده تا ضمن خویشتنداری از سایر اقدام ها برای مهار و کنترل جمعیت ها استفاده نمایند. لیکن بهره‌گیری از سلاح در برخی موارد اجتناب ناپذیر خواهد بود”.

بی بی سی فارسی مستقلا نمی‌تواند اصالت این مدارک را تایید کند.

هک

اعتراضات آبان ماه

اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸ در پی افزایش نرخ سوخت در ایران صورت گرفت که در پی آن به غیر از اعتراضات خیابانی و کشته و زخمی‌شدن شهروندان، عده زیادی بازداشت شدند. این ناآرامی‌ها به سرعت به بیش از صد شهر سرایت کرد و با سرکوب شدید نیروهای امنیتی و انتظامی روبرو شد.

پیشتر سازمان عفو بین‌الملل شمار ثبت شده کشته‌شدگان اعتراضات سراسری آبان ماه سال ۱۳۹۸ را ۳۷۱ نفر اعلام کرد که نام اکثر آنها و شهر و دلیل مرگشان مشخص است اما در عین حال تاکید کرده که شمار واقعی کشته‌‍‌شدگان بسیار بیشتر از این رقم است. رویترز اما در آماری متفاوت به نقل از منابعی در حکومت، شمار کشته‌شدگان را حدود ۱۵۰۰ نفر گزارش کرد.

معترضان که با شوک قیمت سه برابری بنزین مواجه شده بودند در تهران و سایر شهرها بعضی راه‌ها را بستند
توضیح تصویر،معترضان که با شوک قیمت سه برابری بنزین مواجه شده بودند در تهران و سایر شهرها بعضی راه‌ها را بستند

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر وقت کشور ایران، تعداد کشته‌شدگان در جریان اعتراضات آبان ماه پس از افزایش بهای بنزین را ۲۰۰ تا ۲۲۵ نفر اعلام کرده و تلویحا گفت که ۸۰ درصد به دست نیروهای دولتی و ۲۰ درصد با “سلاح های غیرسازمانی” کشته شده‌اند.

اعتراضات آبان ماه به سرعت به بیش از صد شهر سرایت کرد و با سرکوب شدید نیروهای امنیتی و انتظامی روبرو شد.

مقام‌های ایران در هفته های پس از آن اعتراضات مدعی شده بودند که شلیک به معترضان از داخل جمعیت و از میان مردم صورت گرفته و “اغتشاشگران” را به خرابکاری و حمله با سلاح گرم متهم کرده‌اند.

این در حالی است که ویدیوهای زیادی از شلیک مستقیم نیروهای امنیتی به سوی معترضان منتشر شد.

این اعتراضات همچنین هزاران بازداشتی و صدها مجروج بر جا گذاشت.

برخی دیگر از نکات مطرح شده در این اسناد محرمانه:

  • مناطقی که نیاز به پوشش تصویری دارند نسبت به خرید و نصب دربین برای آن اماکن اقدا لازم به عمل آید.
  • به روز رسانی طرحهای حفاظتی براساس باز‌خوانی حوادث گذشته
  • ارتقاء رحیه و انکیزه خدمتی کارکنان و خودداری از بکاریری کارکنان ناراضی و مسئله‌دار
  • انجام بازدید و حصول اطمینان از آناده بکارگیری و نکهداری صحیح از سلاح و مهمات در مواقع لزوم و تسلیح کارکنان
  • مامورین برای دفاع از خود در برابریک و یا چند نفر …. [اگر] بدون استعمال اسلحه مدافعه شخصی امکان نداشته باشد از سلاح باید حتی‌المقدور پاها را هدف قرار داده و مراقبت نمایند اقدام آنان منجر به فوت نشده.
مدرک