شرکت داروسازی «فایزر» با امضای قراردادی زيرنظر سازمان ملل با تولید قرص آزمایشی این شرکت برای درمان کووید 19 توسط شرکت های داروسازی دیگر موافقت کرد.
شرکت داروسازی «فایزر» با امضای قراردادی زيرنظر سازمان ملل با تولید قرص آزمایشی این شرکت برای درمان کووید ۱۹ توسط شرکت های داروسازی دیگر موافقت کرد.
به این ترتیب قرص محصول «فایزر» که یکی از سهل ترین روش های درمان مبتلایان به کووید۱۹ تلقی می شود در دسترس جمعیت بیش از نیمی از کشورهای جهان قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس شرکت «فایزر» روز سه شنبه ۲۵ آبان در بیانیهای گفت امتياز تجاری تولید این قرص ضد ویروس را در اختیار «مرکز بین المللی ثبت اختراعات دارویی» یک نهاد مستقل که مرکز آن در شهر ژنو است قرار خواهد داد و به اين ترتيب اجازه میدهد که سایر شرکت های داروسازی در ۹۵ کشور که حدود ۵۳ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند مشابه این دارو را تولید کنند.
این قرارداد برخی از پرجمعیت ترین کشورهای جهان را که به شدت از شیوع ویروس آسیب دیده اند شامل نمی شود. به عنوان نمونه شرکت های داروسازی برزیلی می توانند این دارو را برای صادرات تولید کنند ولی نمی توانند آن را در داخل برزیل بفروشند.
با این همه، کارشناسان بهداشت عمومی می گویند امضای این قرارداد حتی قبل از تایید این قرص توسط نهادهای مسئول کنترل کیفیت دارو در آمریکا و اتحادیه اروپا می تواند به مهار سریع تر همه گیری کرونا کمک کند.
مسئولین «مرکز بین المللی ثبت اختراعات دارویی» معتقدند که با امضای این قرارداد قرص ضد ویروس محصول «فایزر» در دسترس حدود ۴ میلیارد نفر از جمعیت جهان قرار خواهد گرفت که گام بسیار بزرگی است. براساس پیش بینی آنها شرکتهای داروسازی دیگر طی چند ماه آینده میتوانند تولید این قرص را شروع کنند.
براساس این قرارداد شرکت «فایزر» از محل فروش این دارو در کشورهای فقیر هیچ درآمدی دریافت نخواهد کرد و تا زمانیکه همه گیری ویروس کرونا یک وضعیت پزشکی اضطراری تلقی شود از دریافت حقوق معنوی حاصل از فروش این دارو در ۹۵ کشوری که مشمول این قرارداد هستند صرفنظر خواهد کرد.
شرکت «فایزر» اواسط آبان اعلام کرد که نتایج آزمایش های بالینی نشان میدهد که این قرص در پیشگیری از مرگ و بستری شدن افراد مبتلا به کووید خفیف و متوسط حدود ۹۰ درصد موثر است. به دلیل نتایج موفقیت آمیز مراحل اولیه تحقیقات، کارشناسان مستقل پیشنهاد دادند که شرکت «فایزر» منتظر ادامه تحقیقات نماند و هر چه سریع تر درخواست تایید این دارو به نهادهای مسئول ارائه دهد.
« فایزر» روز سه شنبه درخواست تایید دارو را به اداره کنترل کیفیت دارو آمریکا ارائه داد.
شرکت داروسازی «مرک» نیز اواخر شهریور ماه از تولید قرص ضد ویروس برای درمان مبتلایان به کووید ۱۹ خبر دارد. درخواست تایید این دارو از سوی نهادهای مسئول در آمریکا، اتحادیه اروپا و چند کشور دیگر در دست بررسی است.
دولت بریتانیا روز ۱۳ آبان تجویز مشروط قرص محصول شرکت «مرک» را برای مبتلایان به کرونا که به دلیل بیماری های پیش زمینه ای ریسک پذیرتر هستند تایید کرد.
اداره کنترل کیفیت دارو در آمریکا قرار است قبل از پایان ماه نوامبر نظر قطعی خود در مورد این دارو را اعلام کند.
شرکت داروسازی «مرک» نیز ماه گذشته در قرارداد مشابهی اجازه داد که سایر شرکت های داروسازی قرص محصول این شرکت به نام «مولنوپیراوير» را برای فروش در ۱۰۵ کشور فقیر و در حال توسعه تولید کنند.
قرص های ضدويروس محصول شرکت های «مرک» و «فايزر» به دلیل سهولت تجویز می توانند در کاستن از تعداد بيماران محتاج بستری شدن در بیمارستان و مقابله با شیوع ویروس کرونا در کشورهایی که شبکه خدمات درمانی ضعیفی دارند نقش مهمی ایفا کند.