یک هفته مانده به آغاز دور جدید مذاکرات میان ایران و طرف‌های باقی‌مانده در برجام در وین، وزیر دفاع اسرائیل گفته است از توافقی که ««ایران را در برنامه هسته‌ای به عقب براند و از طریق اعمال نظارت موثرتر بر سایت‌های اتمی‌اش، این توانمندی را از ایران سلب کند»، حمایت می‌کند.

بنی گانتز که در یک نشست مشترک که روز یک‌شنبه، 30 آبان، از سوی روزنامه اسرائیلی هاآرتص و دانشگاه کالیفرنیایی یوسی‌ال‌ای برگزار شد، سخنرانی می‌کرد، با تاکید بر اینکه حامی «توافق هسته‌ای بلند‌مدت‌تر و قوی‌تر که نظارت دقیق‌تری بر آن اعمال شود» است، گفت وضعیت حال حاضر مغایر با این شرایط است.

یوسی کوهن، رییس پیشین موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، نیز در این نشست گفت توافقی که بر اساس «برچیدن تاسیسات هسته‌ای ایران در نطنز و فردو» تنظیم شود، از نظر اسرائیل خوب است.

او با اشاره به مذاکرات وین که از روز هشتم آذر در وین از سرگرفته می‌شود و نخستین دور مذاکرات طرف‌های باقی‌مانده در برجام با ایران بعد از آغاز ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی است، گفت «بعید می‌داند در دوران رئیسی توافقی جدید از مذاکرات وین حاصل شود».

یوسی کوهن گفت رئیسی «افراطی‌تر» از روحانی است و «اطمینانی به حصول توافق از مذاکرات وین نیست» و این تلاش‌ها «شکست خواهد خورد».

او همچنین پیشنهاد کرده است که ارتش اسرائیل «توانمندی نظامی مستقل را برای خنثی کردن برنامه اتمی ایران، حفظ کند»، زیرا این موضوع «یک ضروررت است».

یوسی کوهن در آغاز تابستان امسال اذعان کرده بود که در دوران ریاست موساد عامل تصویب سلسله خرابکاری در برنامه اتمی ایران و اجرای طرح از بین بردن محسن فخری‌زاده، دانشمند ارشد هسته‌ای ایران، بوده است.

در این میان، روزنامه نیویورک‌تایمز، روز دوشنبه، اول آذر، در گزارشی نوشته است که دولت جو بایدن به اسرائیل گفته است که سلسله اقدامات خرابکاری اسرائیلی در برنامه اتمی ایران، «نتایج معکوس» به بار آورده است.

به نوشته این روزنامه، مقامات آمریکا این اظهارات را در «نشست‌های محرمانه» با سران اسرائیل بیان کرده‌ و افزوده‌اند در نتیجه این اقدامات اسرائیلی، ایران برنامه هسته‌ای خود را پیشرفته‌تر کرده و سرعت روند غنی‌سازی اورانیوم ایران بسیار بیش‌تر از گذشته است.

با این حال، به گزارش نیویورک تایمز، سران اسرائیل به مقام‌های آمریکایی پاسخ داده‌اند که قصدی برای «کوتاه آمدن» در برابر برنامه اتمی ایران ندارند.

اسرائیل تاکید دارد که تجهیز ایران به بمب اتمی را خطری برای موجودیت خود تلقی می‌کند و با آن کنار نخواهد آمد.