اعتراضهای مربوط به آب در ایران همچنان ادامه دارد. در تازهترین رویداد از این نوع شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری امروز هم شاهد اعتراضهای مردم به پروژههای انتقال آب در این استان بوده است. آنها به ویژه به نحوه به مدیریت آب در این استان اعتراض دارند که آب این استان را به استانهای دیگر برای پروژه های صنعتی منتقل میکنند. معترضان در شهر کرد میگویند که استانشان قربانی استان یزد شده است.
در جریان اعتراضها در شهرهای مختلف ایران به کم آبی عدهای علیه مقامات حکومت شعارهایی سر داده و خواهان استعفای “مدیران بیکفایت” شدهاند. معترضان در شهر کرد همچنین به دلیل منعکس نشدن اعتراضهایشان شعارهای زیادی علیه تلویزیون دولتی دادهاند.
در دومین روز این اعتراضات در شهر کرد به کمآبی و بویژه “انتقال آب کوهرنگ”، معترضین با شعارهایی مانند “مسئولین بیغیرت / آب رو دادن به غارت”: “استان ما ویران شد / کویر یزد آباد شد” به خیابانها آمدند.
براساس ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی در اعتراضات امروز شهر کرد حضور زنان پررنگ بوده است.
معترضین میگویند که چشمهها در این استان به دلیل “احداث تونلهای انتقال آب به دیگر استانها” آب خود را از دست دادهاند. انتقال آب از کوهرنگ یکی از راهحلهای کمیآبی زاینده روز بوده است، و اکنون خود زاینده روز نیز با کمآبی مواجه است.
اعتراضهای کشاورزان در اصفهان
پیش از این هم در اصفهان شمار انبوهی از مردم این شهر برای دومین جمعه متوالی به جمع کشاورزان معترض در بستر خشک زایندهرود پیوستند.
در طول بیش از دو هفته گذشته کشاورزان معترض در کف خشک روزنامه زایندهرود در قلب شهر اصفهان، مرکز یکی از مهمترین استانهای ایران از نظر اقتصاد و کشاورزی، چادر زده بودند.
بعد از تجمع جمعه ۲۸ آبان در اصفهان، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری ایران گفت که “دولت دنبال حل مشکل است.”
محمد مخبر در مصاحبه تلفنی با شبکه خبر به مردم اصفهان وعده داده که وزرای نیرو و جهاد کشاورزی قرار است “به سرعت مشکل آبریز زایندهرود در هر سه استان چهارمحالو بختیاری، اصفهان و یزد را مدیریت کنند تا این دوره سخت پشت سر گذاشته شود.”
کشاورزان اصفهان خواهان تامین حقآبه کشت پاییزه خود مخصوصا برای کشت گندم هستند.
طی سالهای اخیر خشکسالی صدمات زیادی به کشاورزی در استان اصفهان وارد کرده است.
اصفهان در کنار کشاورزی، قطب صنعتی مهمی در ایران است و کشاورزان میگویند که “صرف شدن آب در صنایعی نظیر کاشی و فولاد که باید در کنار دریا ساخته شوند و نه در استانی که کیلومترها از دریا فاصله دارد، تبعیض علیه کشاورزان است.”