وزارت داخله/کشور طالبان می‌گوید با یک شرکت استرالیایی که می‌خواهد یک کارخانه پروسس/فرآوری چرس/حشیش برای مقاصد دارویی در افغانستان راه اندازی کند، به توافق رسیده‌اند.

سعید خوستی، سخنگوی این وزارتخانه در رشته‌توییتی گفته این شرکت استرالیایی بیش از ۴۰۰ میلیون دالر/دلار در این زمینه در افغانستان سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

هرچند پیش از این بخش عمده‌ای از منابع درآمد طالبان از مواد مخدر تامین می‌شد، اما توافق دولت طالبان برای کشت گیاه شاهدانه و فرآوری مشتقات آن برای مصارف دارویی با یک شرکت داروسازی و اعلام رسمی آن بی‌سابقه است.

آقای خوستی با انتشار تصاویری نوشته که معاون مبارزه با مواد مخدر این وزارتخانه، روز گذشته در دیدار با نماینده شرکت استرالیایی “سی‌فارم” ( CPharm) در این زمینه گفتگو کرده و به توافق رسیده است.

به گفته آقای خوستی، این شرکت از حشیش افغانستان “دارو و نوعی کرم درست می‌کنند”.

او اضافه کرده که تمامی مراحل قرارداد با “سی‌فارم” به پایان رسیده و تا چند روز دیگر این پروژه به طور رسمی راه اندازی می‌شود.

چرس

سخنگوی وزارت داخله طالبان مدعی شده که این کار “برای بسیاری از شهروندان شغل ایجاد می‌کند”.

هرچند وزارت داخله طالبان اعلام کرده که تنها همین شرکت اجازه استفاده از مشتقات شاهدانه برای مقاصد دارویی را خواهد داشت.

قبلا طالبان در مناطق تحت تسلط شان از مزرعه داران خشخاش ده درصد مالیه می‌گرفتند.

همچنین از آزمایشگاه‌هایی که در آنها تریاک به هیروئین تبدیل می‌شد و نیز از کسانی که مواد مخدر قاچاق می‌کنند مالیه می‌گرفتند. چند سال قبل برآورد شده بود که سهم سالیانه طالبان از تجارت غیرقانونی مواد مخدر، بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار است.

دولت‌های پیشین افغانستان کشت و قاچاق هر نوع مواد مخدر را ممنوع اعلام کرده بود.

با آن هم حشیش به طور گسترده در مناطق مختلف افغانستان تولید، مصرف و قاچاق می‌شد.

دسترسی مصرف‌کنندگان به حشیش نیز در مناطق مختلف افغانستان آسان است.

اخیراً گزارش‌هایی از افزایش کشت کوکنار در افغانستان نیز منتشر شد. مقام‌های طالبان گفته‌اند برای زمینه‌سازی راه‌های بدیل برای دهقانان تلاش می‌کنند.

در یک دهه گذشته افغانستان پیوسته یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مواد مخدر در جهان بوده است.

در سال ۱۹۹۴ حدود ۷۱ هزار هکتار زمین در افغانستان زیر کشت مواد مخدر بود و در سال ۱۹۹۶ که گروه طالبان به قدرت رسید، این رقم به ۵۷ هزار کاهش یافت و در زمان فروپاشی رژیم این گروه در سال ۲۰۰۱، تنها هشت هزار هکتار زمین تریاک کشت شد.

اما از سال ۲۰۰۲ تا سال ۲۰۱۷ و پس از آن کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان پیوسته در حال افزایش بوده است.