به گزارش یک سایت حقوق بشری در روز پنجشنبه، چهارم آذر، ۴۴ زن و دختر در مناطق کُردنشین ایران به قتل رسیده و دستکم ۱۰۷ مورد نیز خودکشی کردهاند.
ههنگاو، سایت حقوق بشری که اخبار مناطق کُردنشین ایران را پوشش میدهد، در گزارشی به مناسبت روز جهانی «مبارزە با خشونت علیە زنان» آورده است که از اوایل آذر پارسال تا آذر امسال ۴۴ مورد قتل زنان و دختران در مناطق کردنشین تایید شده که بیشتر آنها به دست «افراد نزدیک به خود» به قتل رسیدهاند.
بر اساس این گزارش در بین ۴ استان کردنشین ایران بیشترین آمار خودکشی با ۱۴ مورد مربوط به استان کرمانشاه و بعد از آن به کردستان اختصاص داشته است.
بر اساس این گزارش، ۱۱ مورد از این قتلها با انگیزه «ناموسی»، ۲۲ مورد به دلیل «اختلافات خانوادگی»، دو مورد «رد درخواست ازدواج»، دو مورد «مشکلات روانی»، چهار مورد با انگیزه «سرقت» و دو مورد نیز به دلیل «اختلافات مالی» رخ داده است.
در این گزارش همچنین آمده است که طی سال گذشتە دستکم ۱۰۷ مورد خودکشی زنان در مناطق کُردنشین به ثبت رسیده که بیشترین مورد آن با تفاوت فاحش و ۵۲ مورد در استان آذربایجان غربی رخ داده است.
به گزارش ههنگاو، اختلافات خانوادگی با ۷۳ مورد بیشترین انگیزه خودکشی زنان عنوان شده و ۶۴ نفر از این زنان نیز از طریق حلقآویز کردن به زندگی خود پایان دادهاند.
از ابتدای سال ۱۴۰۰ آمار رسمی درباره خودکشی در ایران منتشر نشده است.
تقی رستموندی، رئیس سازمان امور اجتماعی کشور، در بهمن ۹۹ بدون اشاره به آمار دقیق، از افزایش خودکشی در افراد زیر ۱۸ سال و بالای ۶۰ سال در ایران خبر داده بود.
در ماههای گذشته همزمان با بحرانی شدن وضعیت کرونا در کشور اخبار متعددی از خودکشی نوجوانان در ایران منتشر شده است. این آمار نشانگر کاهش سن خودکشی در ایران است و از جمله دلایل آن «فقر اقتصادی» و «نابسامانیهای اجتماعی و خانوادگی» اعلام شده است.
روزنامه اعتماد نیز بهمن سال گذشته در گزارشی از قول یک منبع آگاه در سازمان پزشکی قانونی ایران اعلام کرده بود که آمار خودکشی از ابتدای سال ۹۹ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۴.۲ درصد افزایش یافته است.
بر اساس آمارهای پزشکی قانونی در سال ۹۹ به طور میانگین روزانه ۱۵ نفر در ایران جان خود را بر اثر خودکشی از دست دادهاند.