فریدون عباسی، نماینده کازرون در مجلس، گفته است محسن فخری‌زاده در تهیه «نقشه راه اولیه برای توسعه صنعت هسته‌ای ایران» و تولید سوخت ۲۰ درصد نقش داشت و علیرغم فتوای رهبر جمهوری اسلامی در زمینه تولید سلاح هسته‌ای، در این حوزه «سیستم ایجاد کرده بود».

او در گفت‌وگویی که در روزنامه ایران منتشر شده، از فخری‌زاده به عنوان «جعبه سیاه» نام برده و گفته در زمینه سلاح هسته‌ای، مسأله‌ فخری‌زاده «فقط دفاع از کشور خودمان نبود. زیرا کشور ما پشتیبان جبهه مقاومت است». مقام‌های حکومت ایران کشورهایی چون سوریه، ونزوئلا و شبه نظامیان تحت حمایت خویش در یمن، لبنان، عراق و فلسطین را جبهه مقاومت می‌نامند.

محسن فخری‌زاده که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر وقت اسرائیل، دو سال و نیم پیش از ترور او، نامش را به عنوان «پدر بمب هسته‌ای ایران» ذکر کرده و گفته بود که «این نام را به خاطر بسپارید»، روز هفتم آذر سال ۱۳۹۹ هنگام رانندگی با خودرویش در جاده آبسرد در حومه تهران کشته شد.

فریدون عباسی در گفت‌وگوی خود تاکید کرده است که در سال‌های اخیر که دولت روحانی مستقر بود، فعالیت‌های محسن فخری‌زاده محدود شده بود و «بحث تشکیلات زیستی را پیگیری می‌کرد».

او همچنین گفته است که سرویس‌های امنیتی خارجی از دهه ۷۰ محسن فخری‌زاده را شناسایی کرده‌ بودند و سال ۸۷ نیز قرار بوده در عملیاتی فخری‌زاده ترور شود ولی «نیروهای امنیتی آن تیم را کشف و عملیات ترور را خنثی کردند».

حامد فخری‌زاده، فرزند محسن فخری‌زاده، نیز در گفت‌وگویی که خلاصه آن در روزنامه کیهان منتشر شده، گفته است که اولین ترور پدرش سال ۷۸ رخ داده ولی جزییاتی درباره آن ارائه نداده است.

او همچنین گفته است که ترور فقط « ترور فقط حذف فیزیکی نبوده بلکه چندین مرحله ترور از انواع مختلف وجود داشته» و باید «جریانات سیاسی» پیرامون پدرش و صنعت هسته‌ای ایران بررسی شوند.

محسن فخری‌زاده، ارشدترین مقام ایرانی است که تاکنون در عملیات منتسب به سازمان موساد کشته شده است.

یوسی کوهن، رئیس وقت موساد، اواخر بهار امسال تنها چند روز پس از پایان کارش در این مقام، در گفت‌وگو با شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، به طور تلویحی تایید کرد که موساد در این سوءقصد دست داشته است.

روزنامه نیویورک تایمز شهریور امسال در گزارشی به بررسی نحوه ترور فخری‌زاده پرداخت و نحوه استفاده از تیربار هوشمند از راه دور را در «مرکز عملیات» که «هزاران کیلومتر» از محل ترور دور بود، شرح داد و نوشت قطعات مختلف آن تیربار اتوماتیک، با هوش مصنوعی فعال و در خاک ایران مونتاژ و آماده فعالیت شد.

مقامات جمهوری اسلامی همان زمان ترور آقای فخری‌زاده را به اسرائیل نسبت دادند. در عین حال گزارش‌های ضد و نقیض بسیاری نیز این مدت درباره چگونگی ترور او و شناسایی یا دستگیری احتمالی موامل مرتبط با آن طی این مدت منتشر شده است.

در مهم‌ترین اظهارنظر محمود علوی، وزیر اطلاعات دولت روحانی، با متهم کردن نهادهای امنیتی محافظ آقای فخری‌زاده به عدم توجه به اطلاعات ارائه شده از سوی وزارت اطلاعات، گفت یک عضو «اخراجی» نیروهای مسلح که در تدارک ترور محسن فخری‌زاده نقشی کلیدی ایفا کرده بود، پیش از اجرای عملیات از کشور «متواری» شده است.