وزیر کشور فرانسه گفت که می‌خواهد با بریتانیا در زمینه مهاجرت همکاری کند، اما گفت‌وگوها باید “جدی” باشد.

جرالد دارونین این اظهارات را در نشستی با مقامات اروپایی در پی غرق شدن ۲۷ نفر هنگام تلاش برای عبور از فرانسه به بریتانیا در کانال مانش، بیان کرد.

دعوت بریتانیا به این نشست در یک مناقشه دیپلماتیک با فرانسه پس گرفته شده بود.

پریتی پاتل، وزیر کشور بریتانیا، غیبتش در نشست کاله را “تأسف بار” توصیف کرد.

اما او می‌گوید که در این هفته مذاکرات فوری جداگانه ای با وزرای اروپایی انجام می‌دهد.

غیبت بریتانیا پس از آن صورت گرفت که امانوئل مکرون با عصبانیت به درخواست بوریس جانسون از فرانسه برای بازپس‌گیری مهاجرانی که به بریتانیا می‌رسند، واکنش نشان داد.

رئیس جمهوری فرانسه، نخست وزیر بریتانیا را متهم کرد که با انتشار این نامه و درخواست در توییتر، نشان داده که جدیت ندارد.

دولت بریتانیا اصرار داشت که این نامه صادقانه است و از فرانسه خواست در دعوت خود تجدید نظر کند و آقای جانسون گفت: “این مشکلی است که باید با هم حل کنیم.”

بلژیک، فرانسه، هلند، آلمان و کمیسیون اروپا در مذاکرات کاله که آقای مکرون برای مقابله با افزایش عبور مهاجران از کانال مانش ترتیب داد، شرکت کردند.

غرق شدن یک قایق بادی در چهارشنبه گذشته بزرگترین تلفات جانی ناشی از غرق شدن در کانال مانش را رقم زد و ۱۷ مرد، ۷ زن که یکی از آنها باردار بود و سه کودک جان باختند.

بسیاری از قربانیان از کردستان عراق بودند، از جمله آنها مریم نوری محمد امین بود. او اولین فرد از کشته شدگان اخیر است که از او نام برده شد. مریم نوری محمد امین در تلاش بود به نامزد خود در بریتانیا بپیوندد.

“مرگهای بسیار زیاد”

آقای درمانین در ابتدای این نشست گفت که می‌خواهد با بریتانیا برای مقابله با این بحران همکاری کند.

او گفت: “بریتانیا اروپا را ترک کرد، اما جهان را نه. ما باید به طور جدی روی این مسائل کار کنیم … بدون اینکه گروگان سیاست داخلی بریتانیا باشیم.”

وزیر کشور افزود که تعداد تلفات بسیار زیاد بوده و ما نمی‌توانیم بپذیریم که افراد بیشتری بمیرند.

اما او همچنین استدلال کرد که بریتانیا باید مسئولیت خود را با کاهش جذابیت اقتصادی برای مهاجران غیرقانونی را به عهده بگیرد.

در مطالعات اندکی که وجود دارد، پیوندهای خانوادگی به عنوان دلیل اصلی مهاجرت از فرانسه به بریتانیا شناسایی شده است.

مارلی موریس، کارشناس مهاجرت به بی بی سی گفت که بریتانیا سیاست هایی را ارائه کرده که کار غیرقانونی را بسیار سخت‌تر می‌کند.

مقامات اروپایی در نشست روز یکشنبه توافق کردند که آژانس مرزی اروپا که فرونتکس نامیده می‌شود، از روز چهارشنبه یک هواپیما برای کمک به مبارزه با قاچاق مهاجر در کانال مانش بفرستد.

یلوا یوهانسون، کمیسر اتحادیه اروپا در امور داخلی گفت که گروه‌های جنایتکار که این سفرها را سازماندهی می‌کنند “کم و بیش در مقیاس صنعتی” عمل می‌کنند.

او گفت: “به همین دلیل است که همکاری نزدیک‌تر پلیس با کمک و حمایت یوروپل بسیار مهم است.”